Branko Bačić: Zadržavanje Severine Vučković na granici sa Srbijom je za svaku osudu

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Instagram

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić komentirao je slučaj Severine Vučković koju je srpska policija privela na razgovor prilikom prelaska granice zbog, kako pišu srpski mediji, "spornih izjava" koje je davala u javnosti.

"I to puno govori o tome tko takav postupak provodi nad hrvatskom pjevačicom ili bilo čijom. Živimo u demokratskom društvu, bar bi trebali živjeti. Mislim da je Srbija demokratska država gdje su te izjave dio svakodnevice. U demokratskom društvu je to za svaku osudu", rekao je Bačić na konferenciji za medije.

"Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti"

Podsjećamo, Severina je nakon razgovora ipak puštena da uđe u Srbiju, ali se ona vratila u Hrvatsku. 

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...", rekla je potom Severina.

"Srbijo, volim te... i želim da što prije postaneš demokratska. Ali neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", dodala je. 

Oglasila se Severinina odvjetnica

O svemu se oglasila i Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

"Ispitivali su je o njenim stavovima vezano za Srebrenicu i genocid što nije bilo nužno ispitivanje jer se radi o povijesnim činjenicama. Nadalje su je ispitivali o nekim njezinim drugom stavovima što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem. Zatražila je svoje osobne dokumente i povratak u Republiku Hrvatsku, što joj je na kraju i omogućeno. Iako joj je rečeno da može nastaviti put i u Srbiju, što ona nije željela", izjavila je između ostaloga Biloš.

"Otpao joj je i razlog zašto je krenula na taj put, a i nije se osjećala više sigurno putovati u Srbiju. Kako god mi to zadržavanje pravno definirali, ono je ipak bilo oduzimanje slobode na nekoliko sati jer se ona nije mogla vratiti, niti nastaviti svoj put. O svemu smo zato obavijestiti Ministarstvo vanjskih poslova te očekujemo njihovu daljnju reakciju", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.