Britanski Sun nahvalio hrvatski otok: "Mali egzotični raj"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Shutterstock

Britanski mediji još jednom su se raspisali o Hrvatskoj u kontekstu ljetovanja. Sun piše o otoku Lastovu te ističe da je riječ o "malenom egzotičnom raju s najljepšim nebom u Europi, praznim plažama i samo jednim hotelom". 

"Hrvatska je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Europi, ali još uvijek postoji mnogo mjesta na kojima turisti mogu pronaći svoj mir", piše Sun. Citirali su MedGulets, tvrtku za iznajmljivanje jahti, koja je pohvalila prirodnu ljepotu Lastova.

"Često nazivan hrvatskim egzotičnim rajem, Lastovo se ističe kao daleki mikrokozmos koji vrvi kulturnom, ekološkom i rekreacijskom vrijednošću", piše MedGulets.

Odlična destinacija za turiste koji žele miran odmor

Britanci pišu da Lastovo ima manje od 1000 stanovnika i do njega se može doći samo trajektom iz mjesta poput Splita, Hvara i Dubrovnika. Istaknuli su ga kao idealan izbor za turiste koji traže miran odmor s puno sunca i mora. Sun navodi i mišljenja stručnjaka za putovanje koji su rekli da je Lastovo "daleko od hrvatskih party otoka". 

U svom je članku Sun spomenuo i plažu Mihajla, kao i uvale Zaklopatica, Skrivena Luka, Velo i Malo Lago. Za cijene kažu da su slične kao u ostatku Hrvatske.

Svojim su čitateljima rekli da na otoku ima mnogo restorana sa svježim morskim plodovima te da postoji samo jedan hotel na Lastovu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.