Ecija Ivušić osuđena jer je na Instagramu objavljivala fotografije s e-cigaretama

Foto: Instagram

Voditeljica i influencerica Ecija Belošević ex Ivušić proglašena je krivom jer je na svom Instagram profilu objavljivala fotografije s e-cigaretama. 

Prema presudi, ona je od siječnja do travnja 2022. godine objavljivala fotografije na kojima se ističu e-cigarete te je dodavala hashtagove vezane uz te e-cigarete i tako ih promovirala, piše Danica.hr. 

Ecija je preko odvjetnika poručila da njezine "fotografije s određenom stvari ili proizvodom ne ukazuju da bi ta stvar ili proizvod bila elektronička cigareta, ili bilo koji proizvod iz navedenog zakona čija je promidžba zabranjena". 

Sklopila ugovor s tvrtkom e-cigareta

Međutim, iz nalaza sanitarne inspektorice koja je obavila izvide jasno je da je Ecija sklopila ugovor s tvrtkom koja prodaje te e-cigarete "radi promidžbe tog proizvoda na svojem Instagram profilu", što se potvrđuje i ugovorom o suradnji.

Prema ugovoru, Ecija se obvezala da će "objavljivati fotografije, hashtagove i storyje koji se odnose na jednokratne elektroničke cigarete", a iz "izlista fotografija na Instagram profilu jasno se i vidljivo potvrđuje da je to i činila". 

Proglašena je krivom i mora platiti 665 eura kazne te podmiriti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100 eura. Presuda je nepravomoćna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.