Generacija Z gasi film kad krenu scene seksa

Foto: Press

Novo američko istraživanje o scenama seksa u filmovima koje je proveo Talker Research na 2000 Amerikanaca, pokazalo je jako zanimljive rezultate. Mlađi Amerikanci i njihova tolerancija prema golotinji i scenama seksa u filmovima u posljednje su vrijeme česta tema rasprava, a nedavna studija The Economista pokazala je da su se golotinja i scene seksa smanjile za gotovo 40% od 2000. godine.

Generacija Z nije oduševljena vrućim scenama u filmovima

Gotovo polovica pripadnika generacije Z, njih 43%, priznaje da je ugasila film nakon što je naišla scena seksa. Taj postotak je veći nego kod bilo koje druge generacije. Prema njihovim riječima, scene seksa su uvijek ili uglavnom nepotrebne i ne stvaraju nikakav užitak ili poboljšanje priče. 

Milenijalcima ne smetaju toliko

Milenijalci su generacija koja će najmanje dopustiti da ih vruće scene u filmovima odvrate od gledanja, samo 26% je reklo da im takve scene smetaju. 

Jedan od svakog četvrtog ispitanika smatra da takvim scenama i golotinji više nije mjesto u filmovima i na TV-u. Jedva svaki deseti ispitanik smatra da scene seksa pridonose priči ili poboljšavaju iskustvo gledanja.

Žene će prije prestati gledati film nego muškarci

Rezultati su pokazali da je vjerojatnost da će žene (42%) isključiti film ako se pojavi scena seksa gotovo dvostruko veća od muškaraca (23%). Žene (51%) također rjeđe od muškaraca (63%) vjeruju da je scenama seksa još uvijek mjesto u modernom filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.