Gledatelji zgroženi scenom incesta u Zmajevoj kući: "Ovo je apsolutno odvratno"

Foto: Profimedia/HBO

Gledatelji Zmajeve kuće (House of the Dragon) zgroženi su izuzetno eksplicitnom scenom incesta. 

Oprez! Tekst sadrži spoilere

Naime, u jednoj sceni pete epizode druge sezone prikazan je san Daemona Targaryena, kojeg glumi Matt Smith. U tom snu Daemon postaje intiman s vlastitom majkom, Aylssom Targaryen, koju je odglumila Emeline Lambert, tijekom njegova posjeta ukletom dvorcu Harrenhal.

San je započeo tako što su Daemon i njegova majka stajali goli zajedno, prije nego što se ona nagnula kako bi ga poljubila u čelo. Zatim je pokazano kako on majci ljubi vrat, dok ona priča o borbi za krunu. 

Scena se nije svidjela gledateljima

U jednom trenutku, Daemon i njegova mama strastveno se ljube dok su goli, a kasnije se upuštaju u oralni seks. Scena završava tako da Alyssa beživotno leži na krevetu, a Daemon užasnuto gleda u svoje krvave ruke. Kasnije je otkriveno da mu je halucinaciju u glavu ubacila Alys Rivers.

Gledatelji su užasnuti scenom te su je komentirali na X-u. Mnogi pišu kako je ta scena bila potpuno nepotrebna, bez obzira na to što je to bio samo san.

"Ovo je nova razina odvratnoga", "Znam da Targaryeni imaju čudne običaje... ali ovo je apsolutno odvratno. Čija je ovo bila ideja?", "To je bilo neugodno za gledati", "Ta scena s Daemonom i njegovom mamom bila je krajnje nepotrebna", "Scenaristi su uvrnuti", "Scena je tako traumatizirajuća i čudna", neki su od komentara.

I u prvoj sezoni su zgrozili gledatelje

Ovo nije prvi put da su gledatelji zgroženi scenama i pričama u Zmajevoj kući. Ostali su šokirani kada su u prvoj sezoni saznali koga Viserys gleda kao svoju novu nevjestu nakon smrti njegove supruge Aemme.

Naime, osim što je Lady Laena u rodu s Viserysom, najviše ih je zgrozilo što je ona očigledno puno mlađa od svog potencijalnog ljubavnika. Ta razlika je jasna čak i u kadru iz daljine kada ih je kamera pratila s leđa i prikazala njihovu razliku u visini.

Uslijedio je razgovor u kojemu 12-godišnja Laena ozbiljno gleda kralja i govori mu riječi koje su joj roditelji rekli da kaže, uključujući obećanje da će mu dati mnogo djece. Također, uvjerila ga je i da neće morati spavati zajedno dok ona ne napuni 14 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.