O.J. Simpson i Erik Menendez bili susjedi u zatvoru, otkriveno o čemu su razgovarali

Foto: EPA/Profimedia

Netflixova serija Monsters: Priča o Eriku i Lyleu Menendezu uključuje epizodu u kojoj Erik Menendez razgovara s O.J. Simpsonom iz svoje zatvorske ćelije. Mnoge je zatim zainteresiralo je li istina da je O.J. sreo Erika i njegovog brata Lylea Menendeza u zatvoru.

O.J. Simpson preminuo je u travnju ove godine, a njegovo je suđenje 1994. godine bilo jedno od najpraćenijih javnih suđenja u SAD-u. U to vrijeme Lyle i Erik bili su iza rešetaka između suđenja za ubojstvo svojih roditelja. Sada je otkriveno da su O.J. Simpson i Erik Menendez doista bili u susjednim ćelijama.

Kada je O.J. Simpson bio u zatvoru?

Nakon što je O.J.-eva bivša supruga, Nicole Brown, ubijena nožem, O.J. Simpson optužen je za njezino ubojstvo. Međutim, na dan kada se trebao predati vlastima u lipnju 1994., O.J. je pobjegao, što je dovelo do policijske potjere na kalifornijskom autoputu. Kasnije je uhićen te mu se sudilo tijekom većeg dijela 1995. godine.

O.J. je oslobođen krivnje u listopadu 1995. No, 2007. godine O.J. je uhićen i optužen u Las Vegasu za oružanu pljačku i otmicu. Osuđen je na 33 godine zatvora, a 2017. godine pušten je na uvjetnu slobodu.

Je li O.J. Simpson bio s braćom Menendez u zatvoru?

@untold.ent Erik Menendez tapes, explaining how he was in jail with OJ Simpson.. 😳 #menendezbrothers #ojsimpson #erikmenendez #audio #tapes #interview #erikmenendez #netflix #documentary #trial ♬ original sound - Untold Entertainment

Prema Hollywood Reporteru, O.J. je zapravo bio smješten u ćeliji pored Erika u zatvoru u Los Angelesu, a Erik i O.J. su imali više razgovora. Robert Rand, autor knjige Menendez Murders, otkrio je više detalja o njihovom odnosu.

"Proveli su puno sati zajedno"

"Pamtim da mi je Erik rekao da je O.J. bio jako prijateljski raspoložen prema svim dežurnim službenicima, a svi su dežurni, znate, dolazili s potpisanim slikama", rekao je Rand. "Bili su navikli imati celebrityje O.J.-eve razine u svom pritvoru. Tako je Erik zvao svake noći i davao mi novosti. Ali imao sam dojam da je O.J. zaista cijenio Erikovo prijateljstvo i savjete", dodao je.

Robert je također tvrdio u svojoj knjizi da je i Lyle Menendez razgovarao s O.J.-em u zatvoru te da mu je dao savjet.

"O.J. i Lyle Menendez proveli su mnogo sati u pravnoj sobi zatvora dok su čekali svoje odvjetnike ili svjedoke", napisao je autor. "Lyle je savjetovao O.J.-a da razmotri mogućnost nagodbe, a O.J. je to kratko razmotrio, ali je kasnije rekao Menendezu da to ne može učiniti jer bi mu to uništilo reputaciju i nikada ne bi mogao ponovo raditi", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.