Kraljica Hrvatske Ivona Bajde četvrta na svjetskom izboru u Ischglu

U FINALU izbora za Kraljicu svijeta 2007. u subotu održanom u austrijskom gradu Ischglu, u hotelu Trofana Royal, hrvatska predstavnica Ivona Bajde, proglašena Kraljicom Hrvatske 2006. godine, osvojila je četvrto mjesto.

Kraljica svijeta 2007. je Rumunjka Roxana Curelea, njena prva pratilja je Ukrajinka Marija Čerkunova, a lenta druge pratilje pripala je Australki Melanie S. James. Četvrta je Ivona, a peto mjesto je pripalo predstavnici Srbije Adrijani Lučić.

Prelijepa 23-godišnja Zagrepčanka, koja je osvojila i titulu Kraljice šarma, tako je bila samo za poziciju slabija od svoje prethodnice Tine Katanić, koja je prošle godine u njemačkom Mannheimu osvojila treće mjesto, tj. postala druga pratilja Kraljice svijeta.

Do sada su osim Ivone Bajde i Tine Katanić titulu Kraljice Hrvatske ponijele i Tamara Roglić, Iva Radić (1995. godine je u Baden Badenu osvojila četvrto mjesto), Marijana Kostić, Danijela Alavanja, Emina Pezo, Ivona Andrijašević (1998. godine je u Bonnu osvojila peto mjesto), Antea Kodžoman (2000. godine je u Frankfurtu osvojila četvrto mjesto), Valentina Čaplinski, Marina Šinkić i Zorica Pupovac (2003. godine je u Münchenu postala druga pratilja Kraljice svijeta). Koliko takva  titula znači u svijetu mode, pokazuje činjenica da su te djevojke danas uglavnom poznate manekenke i fotomodeli.

Kraljicu svijeta se po prvi puta biralo 1988. godine. Samo dvije godine kasnije, hrvatska predstavnica Danijela Mihalić postala je Kraljica svijeta 1990. Do danas je ostala jedina hrvatska predstavnica kojoj je uspjelo ponijeti tu titulu.

I.M.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.