Luksuz u Esplanadi: Imaju tri nova koktela, koštaju i do 220 eura

Foto: Kult Plave Kamenice

"Uveli smo tri luksuzna koktela, zato što naši gosti to traže. Imamo goste koji žele piti nešto ultimativno vrhunsko i koji ne pitaju za cijenu. I tako je nastala naša Highlights kolekcija", pričao nam je na terasi Oleander Vjenceslav Madić Kishoni, glavni Esplanadin miksolog i šef F&B odjela uvjerljivo najboljeg zagrebačkog hotela.

Esplanadina Highlights kolekcija obuhvaća tri vrlo posebna koktela, koja smo probali. Esplanade Royal bazira se na Dom Perignonu iz 2013. godine, kojem se dodaje XO rum Millonario i zeleni chartreuse. Koktel je raskošan, svilenkast i pokazuje nevjerojatnu snagu Dom Perignona: kao da pijete nabildani Perignon, s tek ponešto fino usklađenih slatkih i herbalnih elemenata.

Perignon je naprosto Perignon

Zaista je neobično da šampanjac pobijedi puno jača pića poput ruma i likera, ali Perignon je naprosto Perignon. Pedro se sastoji od reposado tekile Azul, mezcala Rio Jolhorio Tabala, Paragon Palo Santo cordiala, Angostura bittera i suhog curaçaa.

Riječ je o briljantnom, originalnom, ekspresivnom koktelu, jednom od najboljih koji se trenutno mogu probati u Hrvatskoj. Paradise Garden bazira se na Hennessyjevu konjaku Paradis, drugom najskupljem i najboljem u opsežnom portfoliju najvećeg svjetskog proizvođača konjaka. Uz Paradis, tu su još Oloroso Sherry vinarije Emilio Lustau, kao i elementi kave, kakaa, šafrana i meda. Radi se o autoritativnom, ultraluksuznom koktelu koji traži najbolju dostupnu cigaru, poput Trinidada.

Esplanadina Highlights kolekcija najviši je izraz ekstravagancije koji smo vidjeli na hrvatskoj barskoj sceni. Kokteli su fenomenalni i ozbiljni. Pedro košta 60 eura, Esplanada Royal 110 eura, a Paradise Garden 220 eura. Govorimo o cijenama za jedan koktel. S druge strane, Paradis od sedam decilitara košta 1440 eura, a Dom Perignon između 245 i 300 eura. Esplanade je jedino mjesto u Zagrebu koje može servirati ovakve koktele, i tu je prednost ispravno i sa stilom iskoristila.

Tekst je, uz dozvolu, u cijelosti prenesen s portala Kult Plave Kamenice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.