Drama zbog prirodoslovnog muzeja: "Nismo napisali da trebate besplatnu ulaznicu"

Foto: Press/Facebook

Prije nekoliko dana najavljeno je veliko otvorenje Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, koje će se održati 12. i 13. listopada.

"S velikim uzbuđenjem vas pozivamo u potpuno obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej! Nakon više od tri godine opsežnih radova, spremni smo vam predstaviti našu novu, modernu i interaktivnu oazu prirodoslovlja u srcu Zagreba", napisali su iz muzeja na njihovoj Facebook stranici. Napomenuli su da će tada ulaz za sve posjetitelje biti besplatan.

Nastao kaos zbog ulaznica

No vjerojatno nisu očekivali da će zbog ulaznica nastati potpuni kaos. Mnogi su u komentarima pisali kako nisu znali da se ulaznice ne mogu preuzeti online pa su ostali bez njih.

"Veliko hvala svima, ali zatvaramo svoje linije za besplatne ulaznice! Nažalost nemamo više besplatnih ulaznica, iako bismo voljeli da vas sve možemo primiti! Svi koji su poslali mail, a nije im odgovoreno, bit će javljeno kako da dođu do svojih ulaznica. Nismo vas zaboravili, samo smo preplavljeni pozivima", poručili su danas iz muzeja.

VELIKO HVALA SVIMA ali zatvaramo svoje linije za besplatne ulaznice! Nažalost nemamo više besplatnih ulaznica iako bi...

Objavljuje Hrvatski prirodoslovni muzej / Croatian Natural History MuseumPetak, 11. listopada 2024.

"Očito smo pogriješili što nismo naveli u eventu da se ulaznice za besplatan obilazak muzeja trebaju rezervirati i preuzeti na blagajni muzeja. To je naš propust te se ovim putem ispričavamo na propustu! No nije to kraj, bit će veoma skoro još prilike za besplatan obilazak, samo nas nastavite pratiti. Isprike još jednom i zahvaljujemo na razumijevanju", dodali su.

Mnogi se oglasili u komentarima

"Lako za Facebook event, ali niste naveli ni na svom službenom webu", napisao im je jedan korisnik Facebooku u komentaru ispod objave. 

"Nije problem je li besplatno ili ne, nego što se neka djeca (a i odrasli) već mjesecima vesele i jedva čekaju otvorenje, a sad ispada da opet ništa od posjeta jer nisu došli do te besplatne ulaznice. Mislim ok za nas odrasle, strpjet ćemo se, ali žao mi je djece jer neki ne mogu jednostavno doći idući dan, a djeca ipak malo drugačije percipiraju vrijeme", dodala je jedna gospođa.

"Gdje je uopće pisalo da se moraju podignuti besplatne ulaznice? U opisu događaja piše samo da je ulaz besplatan", "Online prodaja ulaznica - niste o tome razmišljali? Godinu dana radite na otvorenju i iznenadilo vas", pisali su drugi.

Muzej svečano otvoren prije nekoliko dana

Obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej svečano je otvoren 7. listopada u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ravnateljice Muzeja Tatjane Vlahović te mnogih drugih visokih uzvanika.

Nakon višegodišnjih intenzivnih radova i investicije od 31.6 milijuna eura, napravljena je potpuna obnova i dogradnja povijesne Palače Amadeo, a muzejski prostori moderno su opremljeni kako bi na suvremen i atraktivan način promicali bogatu hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu, stoji u priopćenju Grada.

Novi stalni postav, obogaćen multimedijskim rješenjima i interaktivnim sadržajima, posjetiteljima će na cjelovit način interpretirati muzejski fundus iz mineraloških, geoloških, paleontoloških, paleoantropoloških, zooloških i botaničkih zbirki te im približiti raznolikost živog i neživog svijeta, odgovarajući im na pitanje što je život i kako je nastao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.