Nakon skandala na šibenskom festivalu oglasila se pjevačica Duška: "Nagradu vraćam"

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Povodom skandala koji se dogodio nakon održanog šibenskog festivala Večeri dalmatinske šansone, preko Instagrama se oglasila nesuđena pobjednica Duška Brčić-Šušak.

"Srce mi je puno kao kuća"

"Želim reći da nagrada nije ono što mi je najvažnije kada nastupam na ovako velikoj pozornici, uz tako sjajan bend i orkestar iza sebe. Naklon do poda! Dobila sam nagradu za najboljeg interpretatora, i to mi je više nego dovoljno, srce mi je puno kao kuća. Nagradu publike koju sam sinoć ‘osvojila‘ vraćam organizatorima festivala Šibenske Šansone jer smatram da nije vjerodostojna.

Nadam se da će nagrada doći u prave ruke, onome tko je vjerodostojan. Nije bitan kip-kamen, nego ono kad vidiš i čuješ publiku i oduševljenje u njihovim očima. Nema potrebe da budete ljuti, razočarani ili da osjećate nešto što vam ne donosi mir. Ja sam ponosnija nego ikad i ovo govorim od srca", napisala je 25-godišnja Sinjanka.

Fanovi su je podržali

"Svaka čast. Upornost, trud, rad i talent se svakako isplati... Samo tako nastavi", "Meni najbolja, izgaraš na bini i daješ se do kraja. Predivna boja glasa, samo naprijed, nastavi tako i dalje", "Dama", "Teška dominacija", bili su samo neki od komentara njezinih pratitelja i obožavatelja koji su joj pružili podršku. 

Uprava festivala obavijestila je medije o promjeni pobjednika

Podsjećamo, prema glasovima publike, stvarni pobjednik Večeri dalmatinske šansone je Mladen Grdović, a ne pjevačica iz Sinja, Duška Brčić-Šušak, koja je prva dobila nagradu. Uprava šibenskog festivala obavijestila je medije o ovoj promjeni bez detaljnog objašnjenja o pogrešci u proglašenju pobjednika. 

"Nakon što je Duška Brčić-Šušak u subotu navečer proglašena pobjednicom, u nedjelju ujutro otkriveno je da je došlo do greške prilikom objave liste glasova. Prva tri izvođača su pročitana prema redoslijedu nastupa, a ne prema broju osvojenih glasova. Tako je pobjeda pripala Mladenu Grdoviću i njegovoj pjesmi Sveta zemlja Dalmatina. Sve je pojašnjeno na press-konferenciji u direkciji Šansone u Šibeniku", naveli su iz uprave festivala.

Priložena je i lista glasova, iz koje je vidljivo da je Grdović dobio 62 glasa, dok je Duška osvojila 36. Klape Kaše i Trogir zauzele su drugo i treće mjesto prema broju glasova publike, nadmašivši prvotno proglašenu pobjednicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.