Odbila spoj s muškarcem jer joj je bio jeziv, ispostavilo se da je serijski ubojica

Foto: Press/Huntington Beach Police Department

Nakon premijere na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, nedavno se u odabranim kinima počeo prikazivati film Woman of the Hour, a prava je otkupio i Netflix. Kriminalistička drama inspirirana je istinitom pričom o serijskom ubojici Rodneyju Alcali i mladoj ženi Cheryl Bradshaw te je glavna tema svjetskih medija.

Woman of the Hour je redateljski debi glumice Anne Kendrick, koja ujedno igra glavnu ulogu (Cheryl). Serijskog ubojicu glumi Daniel Zovatto, a scenarij je napisao Ian MacAllister McDonald.

"Ambiciozna glumica susreće se sa serijskim ubojicom u Los Angelesu 70-ih kada zajedno sudjeluju u emisiji The Dating Game", sažetak je filma. No, što se u stvarnom životu dogodilo sa Cheryl i serijskim ubojicom?

Stravična istinita priča

Cheryl Bradshaw je otišla u emisiju za upoznavanje pod nazivom The Dating Show u rujnu 1978. godine. To je emisija u kojoj mlade i slobodne žene postavljaju pitanja trojici muškaraca kako bi odlučile s kojim od njih žele otići na spoj. Dakle, Cheryl je birala između tri potencijalna udvarača. 

Rodney se u emisiji predstavio kao uspješni fotograf koji voli voziti motor i skakati s padobranom. Bio je pobjednik i osvojio je spoj sa Cheryl Bradshaw. No, Rodney je imao tajnu koju Cheryl tada nije znala...

U vrijeme svog pojavljivanja u The Dating Gameu Rodney Alcala već je bio ubio najmanje pet žena u južnoj Kaliforniji i odslužio je tri godine iza rešetaka zbog premlaćivanja i silovanja osmogodišnje djevojčice. Nedugo nakon izlaska iz zatvora ponovno je završio iza rešetaka, nakon što je napao 13-godišnju djevojčicu. 

Nekoliko godina ranije čak je zaradio mjesto na FBI-evoj listi najtraženijih, ali kako producenti ABC-jeve emisije nisu proveli provjeru natjecatelja - nitko nije imao pojma.

Intuicija ju je spasila

Iako je isprva bila očarana njegovom ljepotom i humorom, zanimljivo je da je Cheryl osjetila da nešto nije u redu s Alcalom. Čini se da je kroz svoje odgovore u emisiji zapravo otkrio da je počinio zločine. 

Kad ga je Cheryl pitala koje mu je "najbolje vrijeme", on je odgovorio "noć", a u to je doba napadao svoje žrtve. Nakon toga je upitala: "Ako tebe poslužujem za večeru, kako se zoveš i kako izgledaš?" 

"Zovem se banana i dobro izgledam. Oguli me", odgovorio je. 

Međutim, kad se par konačno susreo licem u lice, Cheryl je osjetila da joj je nešto čudno. "Počela sam se osjećati loše. Ponašao se stvarno grozno", rekla je za Sydney Telegraph 2012. godine.

Pristala je otići s njim na spoj na sat tenisa, ali ju je intuicija navela da ga otkaže. Nazvala je producenticu emisije Ellen Metzger, koja se prisjetila da joj je Cheryl rekla da jednostavno ne može izaći s Alcalom. 

"Ima neku čudnu vibru. Jako je čudan. Ne osjećam se ugodno. Hoće li to biti problem?" rekla je Cheryl producentici. 

Producentica je rekla da je u redu što je odbila Alcalu - pogotovo jer je njezin suprug, izvršni producent Mike Metzger, također izrazio zabrinutost u vezi s tim muškarcem tijekom procesa odabira kandidata. 

Mike je prethodno rekao za ABC: "Nisam htio da taj tip bude u mojoj emisiji jer sam mislio da ima čudnu osobnost." Alcala je drugom muškarcu u emisiji rekao da uvijek dobije djevojku koju želi. 

Nakon showa nastavio je ubijati i konačno je uhićen

Cheryl, na svu sreću, nije postala još jedna njegova žrtva iako je pitanje što bi se dogodilo da nije u zadnji tren otkazala spoj s njim. Nakon showa Rodney je nastavio ubijati - sljedeća njegova žrtva bila je 12-godišnja Robin Samsoe u Los Angelesu dok je biciklom išla na balet.

Taj je stravičan zločin doveo do uhićenja jer su naušnice djevojčice pronađene u malom skladištu koje je Rodney imao u Seattleu, koje je bilo prepuno stvari koje je uzeo od svojih žrtava. 

Bio je osuđen na smrt i povezuje ga se s još deset ubojstava u SAD-u, ali se vjeruje da je ukupni broj njegovih žrtava čak 130. Međutim, Vrhovni sud Kalifornije poništio je presudu jer je smatrao da su porotnici bili neprikladno obaviješteni o njegovim prijašnjim zločinima. Suđenja su potrajala godinama jer su pristizali novi dokazi o novim žrtvama. Kako je do završetka suđenja ukinuta smrtna kazna, osuđen je na doživotnu kaznu.

Alcala je umro prirodnom smrću 24. srpnja 2021. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.