Diddy tražio zabranu objava informacija o slučaju u medijima, sudac odbio zahtjev

Foto: EPA

Sudac je odbio Diddyjev zahtjev za zabranom da državni službenici medijima daju informacije vezane uz njegov slučaj. Sudac Arun Subramanian je u petak odbio taj zahtjev, ali je prihvatio sličan nalog koji je predložio Diddyjev pravni tim.

Želi se zajamčiti pravedno suđenje

Prema nalogu, FBI, istražitelji i Diddyjev pravni tim moraju poštovati zakone koji im zabranjuju objavljivanje informacija o radu porote koje bi mogle utjecati na pravednost suđenja, prenosi Page Six.

"Da budemo jasni, ovaj nalog nije izdan zato što su do sada otkriveni prekršaji budući da sud još uvijek nije našao dokaze koji bi potvrdili optužbe o curenju informacija u javnost. Svrha naloga je zajamčiti da se ubuduće ne dogodi ništa što bi moglo ugroziti pošteno suđenje. Sud će poduzeti odgovarajuće mjere u slučaju kršenja pravila", izjavio je sudac.

FBI nezakonito pustio snimku Diddyjevog napada na bivšu?

Sudac je izdao ovaj nalog nakon što su Diddyjevi odvjetnici optužili FBI da je objavio video u kojem Diddy fizički zlostavlja svoju bivšu djevojku Cassie Venturu. Prema njihovim tvrdnjama, agenti su snimku, zabilježenu u hotelu, proslijedili CNN-u kako bi narušili Diddyjev ugled. "Umjesto da video iskoriste kao dokaz na sudu, s ostalim materijalima koji mu daju kontekst, agenti su ga neprimjereno iskoristili na najštetniji način", izjavili su ranije.

FBI je negirao povezanost s objavljivanjem snimke. "Vlada nije imala snimku prije nego što je objavljena na CNN-u", rekli su.

Diddy čeka suđenje

Podsjetimo, Diddy je uhićen u New Yorku i nalazi se u pritvoru te se suočava s optužbama da je seksualno zlostavljao žene i tjerao ih na sudjelovanje u seks-zabavama i drogiranje služeći se prijetnjama i nasiljem.

Nedavno je protiv njega podignuto još pet optužbi. Među tužiteljima su dva muškarca i tri žene, od kojih jedna tvrdi da je imala 13 godina kad ju je Combs silovao. Uz to, Combsa se tereti i za drogiranje jednog muškarca i tri žene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.