Sve što trebate znati o Gladijatoru II

Foto: Press

NASTAVAK kultnog Gladijatora Ridleya Scotta stiže u kina krajem 2024. godine s impresivnom glumačkom postavom, a s obzirom na to da prethodni film smatraju jednim od najboljih filmova svih vremena, očekivanja su (pre)velika.

Štoviše, mnogi smatraju da potrebe za nastavkom ni nema i da je ovo još jedan primjer nepotrebne holivudske eksploatacije klasika. No, što je, tu je, film izlazi bez obzira na priče, a prve fotke sa snimanja izgledaju odlično.

Nedavna promjena datuma izlaska filma Wicked dovela je do toga da će Universalov filmski mjuzikl konkurirati Gladijatoru II, u nadi da će ponoviti isti uspjeh kao odlično odrađena kampanja za Barbie i Oppenheimer. Wicked je prethodno trebao biti u utrci s Moanom 2, vikend nakon Dana zahvalnosti.

Paul Mescal i Pedro Pascal već su komentirali svoje pripreme za nadolazeći film, u kojem će se njihovi likovi boriti jedan protiv drugoga.

 

Ovo je bio najnoviji trailer, a ovo je sve što trenutno znamo o Gladijatoru II:

Kad izlazi?

Nastavak filma stiže u kina 22. studenog 2024.

Tko glumi u Gladijatoru II?

Paul Mescal glumi glavnog lika Lucija, sina Lucille (Connie Nielsen). Nielsen se vraća u svojoj ulozi iz prvog filma. 

Pedro Pascal će igrati generala Marcusa Acaciusa. Joseph Quinn pojavljuje se kao car Geta, a Fred Hechinger kao car Marko Aurelije Antonin, Karakala. Denzel Washington glumi utjecajnog čovjeka po imenu Macrinus, a Derek Jacobi vraća se kao senator Grakho.

U ostalim se ulogama pojavljuju Tim McInnerny, Alexander Karim, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas i May Calamawy.  

O čemu se radi?

Odrasli Lucius (Paul Mescal) živi mirno s obitelji u Numidiji, ali invazija generala Marcusa Acaciusa (Pedro Pascal) na grad prisiljava Luciusa u ropstvo. Inspiriran Maximusom (Russell Crowe), Lucius odlučuje postati gladijator i suprotstaviti se carevima Karakali (Fred Hechinger) i Geti (Joseph Quinn).

Nakon prvog susreta s Acaciusom u Numidiji, Lucius se vraća u Rim kao gladijator i otkriva da je njegova majka zaljubljena u Acaciusa.

Pascal je također rekao da je Mescalu dao nadimak “Brick Wall Paul” zbog scena borbe u kojima je pokazao koliko je čvrst i otporan.

Na koji se način Gladijator II povezuje s prvim filmom?

Mescalov Lucius, sin Lucille (Connie Nielsen), pojavio se kao dijete u Gladijatoru (2000). Lucius je nećak pokojnog Komodusa (Joaquin Phoenix), koji je ubio svog oca Marka Aurelija (Richard Harris) kako bi preuzeo prijestolje u prvom filmu. Lucius je također unuk Marka Aurelija.

Maximus (Russell Crowe) suočio se s Komodusom u areni u prvom filmu iako ga je Komodus smrtno ranio, uspio je ubiti cara prije nego što je umro. Maximus je spasio dječaka i njegovu majku dok se osvetio za svoju obitelj, ostavivši snažan dojam na mladog Luciusa. Lucilla je poslala svog sina u Numidiju između prvog i drugog filma, ali on ne razumije zašto, što uzrokuje razdor između njih dvadeset godina kasnije, a u to je vrijeme smještena i radnja drugog filma.

Tko stoji iza Gladijatora II?

Osim što režira, Scott i producira film s Michaelom Prussom, Dougom Wickom i Lucy Fisher prema scenariju Davida Scarpe, s kojim je već surađivao na All the Money in the World i Napoleon. Paramount će distribuirati film, a u kina stiže 22. studenog. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.