Sve što vas je zanimalo o Sabrini Carpenter (uključujući i koliko je visoka)

Foto: Press

Sabrina Carpenter trenutno je jedna od najpopularnijih pjevačica nove generacije. “I'm workin' late, 'cause I'm a singer” ili "I beg you, don't embarrass me, motherfucker", stihovi su koji će definitivno obilježiti ljeto 2024. godine, a za njih je zaslužna upravo ona. 

Ovdje je sve što trebate znati o njoj.

Tko je Sabrina Carpenter?

Sabrina Carpenter američka je kantautorica i glumica iz Quakertowna u Pennsylvaniji. Njeni posljednji singlovi, kao što su Feather, Espresso i Please Please Please, donijeli su joj svjetsku slavu i status jedne od najperspektivnijih mladih pjevačica. Tome je pripomogla i megapopularna Taylor Swift koja je upravo Sabrinu odabrala za pjevačicu koja će je pratiti na turneji Eras.

Nakon glumačkog debija 2011. godine dobila je glavnu ulogu u seriji Disney Channela Girl Meets World (spin-off popularne serije Boy Meets World). Nakon toga i ostalih pojavljivanja u raznim Disneyjevim serijama i projektima Sabrina je krenula u svijet glazbe - slijedeći stope Disneyjevih legendi kao što su Miley Cyrus i Selena Gomez.

Inače, Sabrina je nećakinja nagrađivane glumice Nancy Cartwright, koja je poznata kao glas iza Barta Simpsona.

Koliko ima godina?

Sabrina je rođena 11. svibnja 1999., što znači da ima 25 godina.

Kako je postala slavna?

Poput drugih pop superzvijezda, Sabrina Carpenter je put do slave započela kroz glumu i pjevanje. Nakon prve uloge 2011. godine dobila je gostujuću ulogu u Zakonu i redu: SVU, pojavljujući se kao lik po imenu Paula.

Sabrina se zatim povremeno pojavljivala u TV serijama i filmovima kroz manje uloge - uključujući Noobz, Orange Is the New Black i Austin&Ally. Međutim, 2014. dobila je najveću ulogu dotad, glavnu rolu Maye Hart u gore spomenutoj Girl Meets World. Pojavljujući se u ukupno 72 epizode serije, igrala je ovu ulogu do 2017.

Sabrina je od samog početka usavršavala svoje glazbene vještine, snimivši soundtrack za Girl Meets World s kolegom Rowanom Blanchardom. Potpisala je ugovor za pet albuma s Hollywood Recordsom, objavivši 2014. svoj debitantski singl Can't Blame a Girl for Trying, a nakon toga izdala je pet albuma: Eyes Wide Open (2015.), Evolution (2016.), Singular: Act I (2018.), Singular: Act II (2019.) i Emails I Can't Send (2022.).

Kada će izdati sljedeći album?

Njezin šesti album Short n' Sweet trebao bi biti objavljen 23. kolovoza 2024. Album će objaviti Island Records, a uključivat će njezine hit singlove Espresso i Please Please Please.

Koliko je visoka?

Visina Sabrine Carpenter česta je tema njenih fanova, koji je opisuju i kao "džepnu Veneru". Navodno je visoka 151 centimetar, što naslov njenog nadolazećeg albuma Short n' Sweet (Kratko i slatko) čini vrlo prikladnim. Sabrina je svoj izgled pretvorila i u prepoznatljiv imidž, zbog čega je mnogi uspoređuju s barbikama, ali i popularnim Bratz lutkama.

Njeni najveći hitovi?

Feather

Sabrina je objavila pjesmu Feather 4. kolovoza 2023. godine, a šareni spot objavljen je 31. listopada. Pjesma se nalazi na njezinom petom albumu Emails I Can't Send i brzo je poharala glazbene ljestvice. Spot je pregledan preko 60 milijuna puta.

Espresso

Espresso je bio Sabrinin sljedeći veliki hit. Pjesmu je predstavila tijekom nastupa na Coachelli 2024. Pjesma je već viralna na TikToku, a trebala bi se naći na njezinom nadolazećem šestom albumu Short n' Sweet.

Objavljena je 11. travnja 2024. i vodeći je singl Sabrininog šestog albuma. Spot je već pregledan preko 62 milijuna puta, a pjesma je na vrhovima glazbenih ljestvica diljem svijeta.

Please Please Please

Kao drugi singl s nadolazećeg šestog albuma, 6. lipnja 2024. objavila je Please Please Please. Ta pjesma je trenutno najpopularnija na TikToku, a spot je u samo dva tjedna pregledan skoro 30 milijuna puta. U njemu se pojavljuje i Sabrinin dečko, glumac Barry Keoghan, poznat po ulozi u filmskom hitu Saltburn.

Nonsense

Nonsense je postao viralni hit nakon što je Sabrina tijekom koncerata počela improvizirati sa stihovima u toj pjesmi.

"This song catchier than chickenpox is
I bet your house is where my other sock is
Woke up this morning, thought I'd write a pop hit
How quickly can you take your clothes off pop quiz?" glase stihovi u originalu.

@capitalofficial hehehe @Sabrina Carpenter’s Summertime Ball #Nonsense outro is everything 🤭 #CapitalSTB #SabrinaCarpenter #nonsenseoutro ♬ original sound - Capital

Tijekom nastupa na Eras turneji Taylor Swift Sabrina ih je prilagođavala svakom gradu u kojem je nastupala i tako oduševila fanove koji su stalno pokušavali pogoditi što bi mogla otpjevati umjesto originala. Pjesma se nalazi na njezinom petom albumu. Spot trenutačno ima više od 79 milijuna pregleda na YouTubeu.

Thumbs

Thumbs je jedna od Sabrininih ranijih pjesama, objavljena u kolovozu 2017. godine, ali i dalje je jedna od najpopularnijih. Pjesma se našla na njenom drugom studijskom albumu Evolution i dospjela na prvo mjesto US Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles, kao i na 28. mjesto US Billboard Mainstream Top 40 ljestvice. Do danas je spot prikupio impresivna 252 milijuna pregleda na YouTubeu.

S kim je u vezi Sabrina Carpenter?

Sabrina je od ove godine u vezi s irskim glumcem Barryjem Keoghanom, koji je poznat po ulozi u filmu Saltburn iz 2023. godine te svom kratkom pojavljivanju u ulozi Jokera u Batmanu iz 2022.. Očekuje se da će istu ulogu dobiti i u sljedećem filmu o Batmanu.

Glasine da hodaju počele su se širiti krajem 2023. godine, kada su viđeni zajedno u izlasku. Njihova je romansa kasnije potvrđena jer su se zajedno pojavili na više crvenih tepiha - uključujući Meta Gala 2024. i Vanity Fair Oscar Party. Zatim se Barry pojavio u Sabrininom glazbenom spotu za singl Please Please Please.

@sabrinaannlynnhq i screamed! ahhh 🥹🥹💘💘 #sabrinacarpenter #barrykeoghan #barrina #barrybrina #sabrinacarpenterandbarrykeoghan #CheerstoSab #teamsabrina #sabtok #carpenters #streamespresso #SC6 #honeymoonfades #foryou @Sabrina Carpenter @Barry Keoghan ♬ original sound - ben

Sabrinin ljubavni život do sada je bio mješavina potvrđenih romansi i ljubavnih veza o kojima se nagađalo i šuškalo. Nakon javno potvrđene veze s kolegom iz Disneyja Bradleyjem Stevenom Perryjem 2014. godine, spekuliralo se i o njezinoj romansi sa zvijezdom High School Musical: The Musical: The Series Joshuom Bassettom.

Iako romansa s Bassettom nije ni potvrđena ni opovrgnuta, činilo se da su vrlo bliski i često su objavljivali zajedničke fotografije na društvenim mrežama. Njihova navodna veza potaknula je interes mnogih obožavatelja u to vrijeme, a kruže glasine da je Sabrina “ona plavuša” koja se spominje u pjesmi Drivers Licence Olivije Rodrigo.

>>Drama u tinejdžerskom svijetu: Ljubavni trokut pretvorio se u rat pjesmama

Smisao za humor

Osim što je talentirana glumica i pjevačica, Sabrina je poznata i po smislu za humor. Autorica je nekih kratkih šala i citata viralnih na TikToku. S obzirom na prezime Carpenter (u prijevodu, stolar ili tesar), pokrenula je foru među svojim fanovima "Jesus was a Carpenter" (Isus je bio tesar).

U kojim je serijama i filmovima glumila?

Prvi put se na TV-u pojavila u epizodi serije Zakon i red: Odjel za žrtve 2011. godine

Od 2012. do 2016. je glumila u filmovima Zoobz (2012.), Gulliver Quinn (2012.), Horns (2013.) i Adventures in Babysitting (2016.). Od serija to su: The Goodwin Games (2013), Orange Is the New Black (2013), Austin&Ally (2013), Wander Over Yonder (2016) i Walk the Prank (2016).

Od 2014. do 2017. je igrala glavnu ulogu u Disneyjevom Girl Meets World, glumeći Mayu Hart, što je bila njezina najveća uloga do danas. Nastupala je u tri sezone, ukupno 72 epizode. Pojavila se i u filmu Tall Girl, kao Harper, prekrasna sestra glavnog lika Jodie Kreyman.

Naravno, gostovala je u nekim poznatim talk showovima - uključujući pojavljivanje u Saturday Night Liveu 18. svibnja 2024. godine, gdje je izvela svoj hit Espresso.

Nastupa li negdje trenutno?

Sabrina je 20. lipnja najavila datume svoje sjevernoameričke turneje. Od kolovoza 2023. do 2024. otvarala je koncerte Taylor Swift na njezinoj turneji Eras u Latinskoj Americi, Australiji i Aziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.