U Zagrebu otvoren muzej kravate: "Želimo da posjetitelj izađe sretniji i pametniji"

Foto: Press

U Zagrebu je otvoren jedinstveni muzej kravate u svijetu pod nazivom Cravaticum - boutique museum of the cravat. Ideja muzeja je promovirati činjenicu da kravata svoje porijeklo vuče iz Hrvatske te žele da Hrvatska postane domovina kravate. 

 

Zigmanova kravata budućnosti

Muzej je, prema njihovim riječima, osmišljen moderno, interaktivno te vizualno impresivno. Uvlači u svijet kravate na jedan zabavan način. Ako ga odlučite posjetiti, pronaći ćete jedinu kravatu na svijetu otpornu na metke, vidjet ćete kukuljice dudovih svilaca i svilenu nit ispod mikroskopa, moći ćete preko 3D izloška konjanika "zakoračiti" u 17. stoljeće. Modni dizajner Juraj Zigman tamo je predstavio svoju viziju kravate iz budućnosti. 

"Najbolje je učiti kroz zabavu, pogotovo ako pričamo o mlađim generacijama, i baš zato je ovaj muzej i osmišljen na način da puno činjenica i priča o kravati ispriča na zabavan i interaktivan način. Želimo da posjetitelj nakon 40-ak minuta izađe sretniji i pametniji i da mu je teško odabrati najbolju fotografiju iz muzeja jer ih je snimio stotinjak", kaže Igor Mladinović, suvlasnik muzeja.

Na svečanom otvorenju muzeja bio je i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.