YouTuber izgradio najmanju kućicu na svijetu, potrošio je 4600 eura

Screenshot: YouTube

U želji da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda kao graditelj najmanje pokretne kuće, 27-godišnji YouTuber Levi Kelly iz Zapadne Virginije u Americi napravio je sićušan dom, koji se prostire na malo manje od dva kvadrata, a sadrži sve funkcije koje ima i tipična kuća.

Većina stvari je pomična i sklopiva

U malom, skučenom prostoru većina stvari je pomična i sklopiva, a unutar kućice uspio je smjestiti klupu za sjedenje i krevet za spavanje, kuhinju s tekućom vodom, sudoperom i pločom za kuhanje, kao i mali hladnjak. Također, ugradio je klima-uređaj s funkcijama hlađenja i grijanja, ali i prijenosni zahod te vanjski tuš.

Ugradio je i čak četiri prozora pa je zbog toga kuća dobro osvijetljena. Vanjski dio kuće je napravljen od cedrovine, a unutrašnjost od nekoliko različitih vrsta drveta. 

Cijena 4600 eura

Kuća je izgrađena na prikolici za auto koja je već bila u Levijevom posjedu, a za njezinu izgradnju utrošeno je oko 5 tisuća američkih dolara, odnosno 4600 eura.

YouTube je objasnio da kućica nije napravljena samo za pokazivanje. Upotrebljavat će je na kampiranju sa suprugom i njihovo dvoje djece.

Video je objavio prije 10 dana, a do sada je skupio skoro 80 tisuća pregleda. "Impresioniran sam", "Svaka čast. Vidi se da si naporno radio na ovome", "Ovo bi bila super ideja za beskućnike", nizali su se komentari njegovih oduševljenih pratitelja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.