Obiteljska terapeutkinja s 13 godina iskustva otkriva glavni razlog raspada brakova

Foto: Shutterstock

Komunikacija je ključna u svakoj vezi, uključujući brak. Dakle, važan je način na koji komuniciramo svoje želje, potrebe i probleme, tvrdi obiteljska i bračna terapeutkinja s 13 godina iskustva, Trudy Johnson.

Ona ističe da je najveći razlog neuspjeha braka nesposobnost rješavanja sukoba.

"Istraživanja to potvrđuju. Nije u pitanju koliko se pojedinci dobro slažu, niti koliko im je zabavno biti zajedno. Riječ je o onoj strašnoj riječi koje se mnogi boje - sukob", rekla je za YourTango.

Dodaje da je najveći pokazatelj sretne veze razina predanosti koju netko opaža od svog partnera, prema studiji Sveučilišta Princeton.

"S obzirom na tu činjenicu, doista je tužno što parovi nisu spremni za zdravu komunikaciju kroz sukob. Većina nas naučila je kako se nositi s sukobima iz svoje obitelji. Svaki bi brak trebao imati osnovno razumijevanje upravljanja sukobima na zdrav način. Srca mogu ostati u skladu jedno s drugim umjesto da partneri postanu neprijatelji", objašnjava Johnson.

Stoga, ako brak pati zbog nesposobnosti supružnika da upravljaju sukobom, terapeutkinja savjetuje stručno vodstvo. "Sukob u vašem braku ne mora dovesti do razvoda. Postoje novi načini za rješavanje problema tako da se obje strane osjećaju saslušano i potvrđeno", zaključila je Johnson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.