Pitali smo vas tko ima najbolje čokolade - jedan brend je pomeo konkurenciju

Foto: Index/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČOKOLADA, slatkiš omiljen širom svijeta, dolazi u mnogim oblicima, veličinama i okusima. Izrađena od zrna kakaovca, čokolada je prisutna u ljudskoj kulturi tisućama godina. Proizvodnja čokolade uključuje fermentaciju, sušenje, prženje i mljevenje zrna kakaovca, što rezultira raznolikim paletama okusa koje zadovoljavaju i najzahtjevnije sladokusce.

>>Obišli smo 10 trgovina u potrazi za najisplativijim čokoladama. Našli smo ih

Postoji nekoliko vrsta čokolade popularnih među potrošačima, uključujući tamnu, mliječnu i bijelu. Tamna čokolada poznata je po intenzivnom okusu i visokom udjelu kakaovca, što joj daje bogatu i složenu aromu. Mliječna čokolada sadrži manje kakaovca i više mlijeka, što joj daje kremastiji i slađi okus. Bijela čokolada, koja ne sadrži kakao prah, prepoznatljiva je po glatkoj teksturi i blago slatkom okusu.

Uvjerljivo prvo mjesto odnio je Lindt

Na tržištu postoji mnogo proizvođača čokolade i njihovih brendova. Na policama naših trgovina najzastupljeniji su Ritter Sport, Milka, Lindt, Zvečevo, Kraš, Kandit, Jimmy Fantastic, Ferrero, Kinder i Schogetten. Nedavno smo popisali cijene čokolada tih proizvođača i međusobno ih usporedili, a rezultate možete vidjeti ovdje. U sklopu tog članka pitali smo vas: Tko po vama radi najbolje čokolade?

Uvjerljivo prvo mjesto odnio je Lindt, koji je u trenutku pisanja ovog teksta dobio 33% glasova. Na drugo mjesto smjestio se Ritter Sport s 12% glasova, dok je Kraš zauzeo treće mjesto također s 12% glasova. Na četvrtom mjestu našla se Milka s 9% glasova, a na petom Kinder s 8%.

Lindtove čokolade su među skupljima

Lindt & Sprüngli, poznat jednostavno kao Lindt, jedan je od najprestižnijih svjetskih proizvođača čokolade. Kompanija je osnovana 1845. godine u Zürichu u Švicarskoj, kada su David Sprüngli-Schwarz i njegov sin Rudolf Sprüngli-Ammann otvorili malu slastičarnicu i počeli proizvoditi čokoladu.

Lindt nudi bogatu paletu čokoladnih proizvoda. Njihova tamna čokolada s visokim udjelom kakaa poznata je po intenzivnoj aromi i kompleksnom okusu, a dolazi u varijantama sa 70%, 85%, pa čak i 99% kakaa. U ponudi imaju i mliječnu čokoladu koja je kremasta i glatka, s blagim, slatkim okusom. Brend nudi i bijelu čokoladu, kao i luksuzne praline i čokoladne truffle.

Na policama naših trgovina Lindtove čokolade su među skupljima. One su dostupne u pakiranjima od 50 do 300 grama, a njihove cijene kreću se od 1.29 eura do 7 eura za veća pakiranja čokolada s dodacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.