Kovač: Šokiran sam i razočaran, žao mi je Joea

Foto: Index

JOE ŠIMUNIĆ vjerojatno je završio svoju reprezentativnu karijeru. FIFA ga je kaznila sa 10 utakmica suspenzije zbog povika "Za dom" na Maksimiru nakon utakmice s Islandom prošlog mjeseca.

> FIFA potvrdila: Šimuniću 10 utakmica suspenzije zbog pozdrava "Za dom", Mandžukić propušta Brazil!

> Pogledajte kako je Joe uzeo mikrofon i poveo skandiranje "Za dom - spremni"

> "Strašno je i gadljivo što su napravili Joeu"

> Sjajna karijera s nesretnim završetkom

> Tamo gdje je rođen Joe

I Mario Mandžukić je kažnjen. Zbog crvenog kartona na istoj utakmici, propustit će prvu utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, upravo protiv domaćina.

Izbornik Niko Kovač šokiran je teškom kaznom Šimuniću, koji je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica.

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je Kovač.

"Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.