ANKETA Dalić ima velike dileme oko napada Hrvatske. Tko treba igrati?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKU reprezentaciju očekuju utakmice sa Škotskom i Poljskom u Ligi nacija. U natjecanje su izabranici Zlatka Dalića krenuli u rujnu porazom 2:1 kod Portugala, da bi nakon toga u Osijeku pobijedili Poljsku 1:0. U tim je susretima Dalić isprobao 3-5-2 sustav te je bio zadovoljan viđenim, a sve upućuje na to da će se u istom ili sličnom sustavu igrati i sada.

Dok u obrani i veznom redu Dalić ne bi trebao imati previše dilema, pitanje napada je sasvim otvoreno. U Portugalu je Dalić krenuo samo s Andrejem Kramarićem, no vrlo brzo mu je u drugom dijelu pridružio Igora Matanovića. Takav sustav izgledao je bolje, pa je protiv Poljske Matanović krenuo od prve minute u paru s Brunom Petkovićem.

Četiri napadača bore se za dvije pozicije. Tko treba igrati?

Tako Dalić sada za dvije pozicije u napadu bira između četiri napadača. Uz spomenute Kramarića, Matanovića i Petkovića, tu je i Ante Budimir, koji igra u sjajnoj formi u Osasuni. Budimir je u zadnja četiri kola u La Ligi postigao isto toliko pogodaka, od čega se najviše ističu dva u pobjedi protiv Barcelone.

Matanović je pak u zadnje dvije utakmice prije reprezentativne pauze prvo za Eintracht upisao svoj prvijenac u Bundesligi, da bi nakon toga i asistirao u Europa ligi. Kramarić je u Hoffenheimu nakon fantastičnog kolovoza, tijekom kojeg je zabio četiri pogotka, u rujnu upisao tri asistencije. Petković je za Dinamo u rujnu postigao četiri gola - tri u SuperSport HNL-u i jedan u Ligi prvaka.

Ostali ofenzivci, poput Martina Baturine, Ivana Perišića, Marka Pjace, Marija Pašalića te Luke i Petra Sučića, borit će se za svoje mjesto u veznom redu, odnosno na bekovima, pa vas u anketi pitamo da ocijenite tko bi trebao igrati u napadu hrvatske reprezentacije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.