Slaven posvetio objavu Zebecu nakon što se pojavila informacija da je suspendiran

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

TIJEKOM dana se pojavila informacija da je HNS skinuo suca Marija Zebeca (42) sa sudačke liste za aktualnu sezonu i da on ove sezone više neće suditi. Zebeca je u probleme uvalila pogreška na utakmici Slaven Belupa i Rijeke (0:0) u devetom kolu SuperSport HNL-a. 

Slaven Belupo Zebecu: Odmori se, zaslužio si!

Podsjetimo, on je u 35. minuti donio odluku nakon koje je cijeli stadion Ivan Kušek-Apaš ustao na noge, a slično su reagirali i pratitelji SHNL-a na društvenim mrežama. Stoper Slavena Dominik Kovačić je zabio gol glavom nakon kornera, ali Zebec je to poništio jer je dosudio prekršaj prije nego što je lopta ušla u mrežu. Poludio je na klupi trener Slavena Mario Kovačević nakon ove odluke, kao i njegovi igrači i navijači.

Svi su izgubili živce jer se odmah, a onda i u ponovljenoj snimci jasno vidjelo - ne samo da nije bilo prekršaja već nije bilo ni ozbiljnog kontakta između igrača u toj akciji. Potpuno je nejasno što je Zebec vidio kada je dosudio prekršaj, a njegova odluka vrlo brzo je postala predmet sprdnje u hrvatskoj nogometnoj javnosti.

Na informaciju o skidanju Zebeca sa sudačke liste reagirao je i Slaven Belupo. Na Facebooku je objavio njegovu fotografiju i napisao: "Odmori se, zaslužio si! Nikome ne želimo zlo, nikog ne tražimo da nam pomaže, ali ne želimo ni da nam se konstantno odmaže. Pozdravljamo svaki potez koji znači boljitak hrvatskog nogometa."

HNS se još nije oglasio

Ipak, treba reći da službene objave o Zebecu i dalje nema, a iz HNS-a na sve neslužbene upite - šute. Nitko ne potvrđuje niti demantira navode da je Zebec suspendiran, a novi povjerenik za suđenje Bertrand Layec ionako ne postoji za medije otkad je došao, pa je teško očekivati da će se on oglasiti.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.