Belgijci otkrili tko bi preuzeo Hajduk da nije došao Gattuso

Foto: Profimedia

GENNARO GATTUSO (46) je novi trener Hajduka. S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna. Belgijski Voetbalnieuws tvrdi da je Hajduk bio zainteresiran i za belgijskog trenera Woutera Vranckena (45), koji se nakon odlaska iz Genka nadao prilici u Hrvatskoj.

Belgijski trener se nadao izazovu

"Vrancken se nadao inozemnom izazovu nakon KRC Genka, ali nije bilo previše interesa. Jedan od klubova koji ga je želio potpisati imenovao je Gennara Gattusa za novog trenera. To su i službeno potvrdili", pišu Belgijci. Vrancken je posljednje dvije godnie vodio Genk, a u 93 utakmice postigao je 46 pobjeda, 25 remija i 22 poraza.

U regularnom dijelu sezone Genk je završio na šestom mjestu ljestvice, a nakon toga su osvojili peto mjesto u borbi za prvaka. Vrancken je u karijeri još vodio Lommel, Mechelen, a od 1. srpnja će voditi Gent.

Hajduk je dugo tražio trenera

Podsjetimo, Hajduk je tražio novog trenera otkako je Mislav Karoglan u proljetnom dijelu prošle sezone dobio otkaz nakon krize koja je dovela do sezone bez ijednog trofeja. Jure Ivanković bio je privremeno rješenje, a potom se u medijima špekuliralo s brojnim imenima.

Posljednje je bilo ono Ivana Jurića, čiji je dolazak propao u posljednji trenutak jer je trener navodno promijenio mišljenje i odustao od preuzimanja kluba iz rodnog grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.