Dinamo pao za dva mjesta na ljestvici Lige prvaka, Aston Villa na vrhu

Foto: EPA

UTAKMICAMA u utorak navečer otvoreno je treće kolo UEFA-ine Lige prvaka. Zagrebački Dinamo uoči početka bio je na 28. mjestu na ukupnoj ljestvici od 36 momčadi, no pao je na 30. mjesto nakon završetka susreta u utorak. Prestigli su ga Girona i Milan, koji su tek u ovom kolu upisali svoje prve pobjede u europskoj sezoni.

Španjolci su s 2:0 slavili protiv Slovana iz Bratislave, a Talijani na San Siru pobijedili belgijski Club Brugge s 3:1. Dinamo je tako ostao na 30. mjestu uoči susreta sa Salzburgom, koji se igra u Austriji večeras od 21 sat. Domaćin je jedan od šest klubova koji su još uvijek bez pobjede u Ligi prvaka i jedna od četiri momčadi koje još uvijek nisu dale gol. U obje negativne kategorije uz Salzburg spadaju i Young Boysi.

Iznenađenje na vrhu

Aston Villa preuzela je vrh ljestvice Lige prvaka pobjedom nad Bolognom 2:0. Momčad majstora europskih natjecanja Unaija Emeryja ima tri pobjede u tri utakmice, uz gol-razliku 6:0. Redom su pobijedili Young Boyse, Bayern i Bolognu. Na drugom mjestu ukupne ljestvice je Monaco, koji je sinoć deklasirao Crvenu zvezdu s 5:1, a na trećem je Sporting iz Lisabona, koji je bio uspješan kod Sturma.

U novom formatu Lige prvaka u drugi krug direktno prolazi osam najbolje plasiranih momčadi nakon osam kola. Oni koji se plasiraju od devetog do 24. mjesta, idu u play-off. Svi koji završe na nižoj poziciji, ispadaju iz Lige prvaka, odnosno iz Europe. Nema više nastavljanja natjecanja u Europa ligi ili Konferencijskoj ligi u nokaut-fazi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.