Modrić ima favorita za Zlatnu loptu: Pogledajte što radi ove sezone

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) odigrao je 71 minutu u pobjedi Reala nad Borussijom Dortmund u trećem kolu Lige prvaka. Dortmund je na poluvremenu imao prednost od 2:0, ali Madriđani su pred svojim navijačima kreirali veliki preokret u nastavku. Junak je s tri pogotka bio brazilski ofenzivac Vinicius Junior (24).

Nakon utakmice Realov kapetan i osvajač Zlatne lopte 2018. upitan je tko bi trebao osvojiti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta ove godine. "Vidjet ćemo, imamo ovdje nekoliko igrača koji bi mogli osvojiti nagradu", rekao je hrvatski veznjak pa nastavio:

"Vinicius je definitivno tu. Ne samo zbog večerašnje utakmice, cijele sezone je nevjerojatan. Jedva čekamo vidjeti tko će ju osvojiti. Ali, kad vidite kako je igrao prošle sezone i što radi ove sezone, posebno nakon ove večeri, zaslužuje pobijediti."

Vinicius režirao preokret

Borussia je povela u 30. minuti golom Malena, a u 34. je Gittens povisio na dva razlike. U 60. minuti smanjuje Rudiger, a dvije minute potom Vinicius Junior izjednačuje na 2:2. Lucas Vazquez strijelac je za 3:2 i preokret Reala, a u 86. i 93. Vinicius zabija još dva gola za konačnih 5:2 aktualnog prvaka Europe.

Brazilac Vinicius ove sezone u 14 nastupa ima osam golova i sedam asistencija. Prema Transfermarktu vrijedi 200 milijuna eura, a u Real je stigao iz Flamenga za 45 milijuna eura prije šest godina. Za Real u 278 utakmica ima 91 gol i 82 asistencije.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.