Bio je stalni reprezentativac. Nakon transfera života u Bundesligu Dalić ga nije zvao

Foto: Profimedia

PRED hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koja nakon Europskog prvenstva igra u novom ruhu i formaciji, novi su izazovi. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu, 12. listopada, igrat će protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak, 15. listopada, čeka gostovanje u Poljskoj. Hrvatska je natjecanje u Ligi nacija otvorila porazom u Portugalu (2:1), nakon čega je u Osijeku savladala Poljsku (1:0).

Izbornik je objavio popis još prije dva tjedna, a u više navrata je naglašavao kako prednost imaju, naravno, igrači koji igraju, a još više oni koji igraju u najboljim ligama svijeta, gdje je jači podražaj. Iz tog razloga je pomalo nejasan izbor golmanske postave Zlatka Dalića.

Izostavio igrača kojeg je vodio na Europsko prvenstvo

Dominik Livaković (Fenerbahče) je kao neprikosnovena jedinica očekivano dobio poziv. Uz njega, pozvan je i Dominik Kotarski koji već dugo vremena sjajno brani u PAOK-u, a bio je dio momčadi i u prvom ciklusu Lige nacija.

Zanimljivo, u odnosu na taj ciklus, na popis se vratio Ivica Ivušić koji brani u ciparskom Pafosu, i to umjesto Nediljka Labrovića koji je godinama slovio za jednog od najtalentiranijih hrvatskih golmana. Iako ga je Dalić vodio na Europsko prvenstvo, odlučio je da ima tri bolja golmana u ovom trenutku.

Labrović iz Rijeke otišao u Bundesligu pa izgubio mjesto na popisu

To ne bi bilo čudno da Labrović ovog ljeta nije napravio transfer iz Rijeke, i to u Augsburg, člana njemačke Bundeslige. Tamo je imao nekoliko slabijih, ali i nekoliko zapaženih susreta u klubu kojem se predviđa borba za ostanak.

Grafika: Sofascore

*Napomena: statistika "Spriječeni golovi" odnosi se na razliku između primljenih golova i očekivanih golova protivnika. Što je veći minus, to je golman po toj statistici slabiji.

Labrović zasad ima samo jedan nastup za reprezentaciju. Ostvario ga je u trećem mjesecu ove godine na prijateljskom turniru. Tada je dobio 45 minuta protiv Egipta u utakmici u kojoj je Hrvatska pobijedila 4:2, a on je primio jedan gol.

Kao član Rijeke je redovito pozivan u reprezentaciju. Osim već spomenutog poziva na Euro, i pretprošlog ljeta je bio na završnici Lige nacija u Nizozemskoj, a pozvan je bio i na 5 ciklusa koji su bili neposredno prije ili nakon spomenutog turnira, uključujući i sve ključne prijateljske utakmice.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.