Bjelica na korak do Dinama. Najveći problem je njegov ugovor s njemačkim klubom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI trener Nenad Bjelica sve je bliže angažmanu u Dinamu. Momčad privremeno vodi Sandro Perković nakon odlaska Sergeja Jakirovića, a uprava zagrebačkog kluba objavit će do subote ime novog trenera. Takav je bar plan. Bjelica se ispostavio kao najizgledniji kandidat, no trebaju Dinamo i on još neke stvari riješiti prije nego se dogovore za angažman.

Kao najveći problem dosad se činilo to što je Bjelica i dalje pod ugovorom s berlinskim Unionom, koji je vodio od studenog 2023. do svibnja 2024. godine, kada je smijenjen zbog slabih rezultata u borbi za ostanak. Berlinski klub na kraju je ostao u Bundesligi.

Bjeličin ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2026. godine, što znači da bi ga trebao raskinuti kako bi se vratio u Dinamo. Navodno su upravo financije trenutačno glavna tema razgovora između trenera i Dinama. Kako doznajemo, u trenutku pisanja ovog teksta još nije dogovoren raskid tog ugovora ni Bjeličin angažman u Dinamu.

Imao je velike europske uspjehe s Dinamom

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener. U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe, bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s Dinamom prezimio u Europi. Prema podacima Transfermarkta, odradio je okruglih 100 nastupa na klupi Dinama. Upisao je 72 pobjede, 15 neriješenih rezultata i 13 poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.