Bjesni svađa između Cityja i Arsenala. Guardiola: Želite rat? Sad ćemo se boriti

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA zatražio je od Mikela Artete da prestane javno iznositi uvredljiva i neargumentirana nagađanja vezana uz Manchester City i tako ocrnjivati klub. Nekadašnji suradnici, danas prijatelji, ali i veliki suparnici na klupama u borbama Manchester Cityja i Arsenala za titule, izmijenili su nekoliko rečenica preko medija koje se nikako ne sviđaju Guardioli.

Ova su se dva kluba nedavno ogledala u utakmici 5. kola Premier lige u kojoj je Manchester City poveo 1:0, a u 98. minuti zabio za konačnih 2:2. I Cityjev menadžer Guardiola i Arsenalov Arteta kritizirali su suđenje Michaela Olivera u utakmici u kojoj je svakom klubu pripao po bod.

Arteta: Bio sam u Cityju. Sve znam

Burno je bilo i u svečanoj loži koju je Arsenalov direktor Tim Lewis napustio bez rukovanja s domaćinima iz Cityja, a i nakon utakmice, kad je John Stones, strijelac za konačnih 2:2, optužio Arsenal za "igranje nogometa kakav ne prakticiraju mnogi". Objasnio je da je Arsenal, koji je drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje, radio sve što se moglo da "krade vrijeme" utakmice.

Odgovor na to da je Arsenal igrao nepošteno je stigao od Artete, a glasio je: "Bio sam u Cityju. Bio sam ondje četiri godine. Imam sve informacije i sve znam. Vjerujte mi."

Guardiola: Morat će to objasniti

Ove riječi sad su izazvale reakciju Guardiole, trofejnog trenera kojem je Arteta godinama bio pomoćnik u Cityju. Zasmetale su Guardioli jer je upravo on Arteti dao prvi trenerski posao, a City mu omogućio da postane trener Arsenala kad mu je mogao zabraniti da napusti Etihad.

"Morat će mi sljedeći put objasniti što je htio reći. Tvrdi da je ovdje bio četiri godine, a svi znamo što se događalo. To se može povezati s aktualnim optužbama protiv kluba, možda je o tome govorio. Možda o tome nešto zna. U dobrim smo odnosima i zatražit ću precizan odgovor", rekao je Guardiola i dodao:

"Gabriel je to sjajno rekao nakon utakmice: 'To je rat, moramo isprovocirati suparnika.' Što drugo? Želite rat? Sad ćemo se boriti."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.