Solskjaer: Nismo mogli dozvoliti da Ronaldo ode u City. Zabijao bi više od Haalanda

Foto: EPA

OLE GUNNAR SOLSKJAER priznao je da je Manchester United pogriješio kad je 2021. godine iz Juventusa na Old Trafford vratio portugalskog napadača Cristiana Ronalda, ali i otkrio da je klub to napravio kako bi spriječio sjajnog strijelca da ode u Manchester City. 

Ronaldo je prvi mandat u Unitedu odradio od 2003. do 2009., kada je prodan Realu za tadašnji rekord od 94 milijuna eura. U drugom je postigao 24 gola u prvoj sezoni, a onda u drugoj, nakon kritika kluba zbog svog statusa u ekipi, ostao bez ugovora. Prvo ga je vodio Ole Gunnar Solskjaer, koji je ubrzo dobio otkaz, a nakon privremenog rješenja Ralfa Rangnicka u klub je stigao Erik ten Hag.

United nije mogao dopustiti da ga rivali uzmu 

"Jedan je od najboljih nogometaša svijeta zadnjih 15 godina. Igrao sam s njim. Igrao je za United. Ima povijest s ovim klubom. Napušta Juventus i mi ne možemo dozvoliti da ode u Manchester City. Ondje bi vjerojatno zabijao više nego što Erling Haaland zabija danas. Razgovarali smo i došao je u United. Mislim da je to pokvarilo dinamiku u svlačionici. Neki igrači počeli su se osjećati manje važnima", rekao je Solskjaer.

Ronaldo je ukupno za United odigrao 346 utakmica uz učinak od 145 golova i 64 asistencije. Haaland je nedavno zabio svoj 100. gol za City. Trebalo mu je 105 utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.