Fener nije začuđen izvedbama Hrvata: To je Livaković, znali smo njegov potencijal

Foto: Profimedia

DOBRA partija Dominika Livakovića u utakmici Europa lige u kojoj je njegov Fenerbahče svladao belgijski Union Saint-Gilloise 2:1 i dalje je tema turskih medija. Hrvatski reprezentativni vratar protiv belgijske momčadi istaknuo se s četiri obrane nakon udaraca iz svog šesnaesterca, ali i obranjenim penalom. "Kod gola ništa nije mogao napraviti", pišu Turci.

Roi Mishpati, golman Maccabija iz Tel Aviva, sa sedam je obranjenih udaraca bio najraspoloženiji među vratarima u prvom kolu Europa lige. Primio je i dva gola. Nakon petorice sa šest obrana, među kojima je i PAOK-ov Dominik Kotarski, popis nastavlja Livaković s pet zaustavljenih prilika suparničke momčadi. U pet europskih utakmica svoje momčadi 29-godišnji Hrvat skupio je 17 obrana, odnosno 3.4 u prosjeku po meču.

Samo Muslera primio manje

Uspješan je i u nacionalnom prvenstvu u kojem je jedan od trojice koji su primili najmanje golova a da su branili u svih šest kola. Kao i Galatasarayev Fernando Muslera, primio ih je pet. Manje, tri gola u šest utakmica, dobio je tek Samsunsporov Okan Kocuk.

"To je Livaković. Znali smo kakav je njegov potencijal", kratak je bio komentar iz kluba za Livakovićeve izvedbe u ovoj sezoni.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.