Kako će City bez Rodrija? Evo što kaže Guardiola i kakav plan ima za Kovačića

Foto: EPA

MANCHESTER CITY je do kraja sezone ostao bez Rodrija, jednog od svojih najvažnijih igrača. Briljantni španjolski veznjak teško je ozlijedio koljeno u dvoboju s Arsenalom i zadao Pepu Guardioli glavobolje u slaganju momčadi za nastavak sezone. Očekivano, Rodrijeva ozljeda bila je jedna od glavnih tema na konferenciji za medije uoči susreta s Newcastleom u šestom kolu Premier lige.

"Imam rješenja, igrače koji mogu igrati na toj poziciji. Ali Rodri je najbolji u dugim loptama, osvajanju posjeda, tranziciji... Ako vidim duge lopte bez Rodrija, izgubit ćemo. Izgubit ćemo 10/10. Gubljenje zračnih duela? To nije problem. Pripremit ćemo se u sekundi, vratiti loptu četiri, pet, šest sekundi kasnije. Moramo se prilagoditi s igračima koje imamo, neki će nam možda donijeti nešto što Rodri nema. Ili ćemo staviti dva igrača na to mjesto", govorio je Guardiola.

Što Rodrijeva ozljeda znači za Kovačića?

Najbliže klasičnom defenzivnom veznjaku što Guardiola ima u kadru nakon ozljede Rodrija jest zapravo Mateo Kovačić. On je na startu sezone već imao veliku ulogu u momčadi jer je Rodri tada bio lakše ozlijeđen. Hrvatski reprezentativac je igrao u tandemu s 19-godišnjim Ricom Lewisom, kojem Guardiola sve više vjeruje. Sudeći po Guardiolinim riječima, takvo nešto bismo mogli gledati i u nastavku sezone.

"Ako kažete da je Rico zamjena za Rodrija, ne! To je nemoguće. Ali daje nam nešto uz Kovu, uz Stonesa, Akanjija, Gundogana. Može raditi stvari koje bi mogle funkcionirati. Vidjet ćemo. Nikad neće to igrati sam, ali uz nekog drugog, uvijek je dobar. Kao nešto ofenzivniji veznjak, ulazeći u rupe, jedan je od najboljih koje imamo", rekao je Pep.

Kovačić bi trebao biti važniji nego prošle sezone

Čini se, dakle, da Guardiola razmišlja o nekoliko opcija, ali da mu se najviše dopada ona s dva centralna veznjaka, među kojima je jedan od njih Lewis. S Lewisom je dosad Guardiola najčešće uparivao baš Kovačića pa onda s pravom možemo pretpostaviti da mu je prvi plan igrati u sastavu koji možete vidjeti na donjoj grafici.

Sastav Cityja s Kovačićem

U svakom slučaju, izgleda da Kovačića čeka veća uloga u momčadi Cityja nego lani. Prošle sezone je u Premier ligi hrvatski veznjak odigrao 30 od 38 mogućih utakmica, ali u njih čak 14 je ulazio s klupe. Sada bi puno češće trebao biti u početnih 11 te će u paru s Lewisom pokušati nadoknaditi bolan izostanak Rodrija. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.