Magdalena Matić postala svjetska prvakinja na juniorskom prvenstvu u taekwondou

Foto: Hrvatski Taekwondo savez - HTS

MAGDALENA MATIĆ postala je svjetska prvakinja drugog dana Svjetskog taekwondo prvenstva za juniore, koje se održava u Koreji u Chuncheonu. To je već druga medalja u dva dana za splitski Marjan jer je Marija Uglešić jučer osvojila broncu. Iz trofejnog splitskog kluba su poručili: 

"Magdalena je u prvom kolu teške kategorije deklasirala reprezentativku Turske Elifnaz Koseoglu s 2:0 u rundama, rezultatom 13:0 i 10:0, u osmini finala je s novih 2:0 u rundama svladala Ukrajinku Mariju Kuts, da bi u četvrtfinalu pregazila i Španjolku Annu Badiu Yerpes s 11:0 i 12:1 za novih 2:0 u rundama. Iako s već osiguranom medaljom, Magdalena je nastavila u istom ritmu i u polufinalu te dva puta sa 7:0 pobijedila odličnu Laurene Kimi Ossin iz Obale Bjelokosti, da bi u finalu s novih 2:0 u rundama do titule svjetske prvakinje stigla pobjedom protiv Amerikanke Naomi Alade sa 7:5 i 5:1.

Upisala pet pobjeda i donijela Marjanu 139. medalju

Magdalena je, dakle, na putu do zlata upisala pet pobjeda, protiv Turkinje, Španjolke, Ukrajinke, Amerikanke i reprezentativke Obale Bjelokosti uz 10:0 u rundama i s razlikom bodova 86:13. Nadmoćna pobjeda i nadmoćni put do naslova svjetske prvakinje. Ukupno je to 139. velika medalja za splitsku tvornicu medalja, a već 10. velika medalja u ovoj godini na Olimpijskim igrama, dva svjetska prvenstva i jednom europskom prvenstvu. Od tih deset medalja čak je šest zlata, što još jednom ide u prilog onoj da je Marjan klub prvaka.

Svakako vrijedi spomenuti da je Magdalena Matić tek druga sportašica u povijesti kluba koja je uspjela doći do naslova svjetske juniorske prvakinje nakon Ivane Babić 2014. godine. Drugo je ovo odličje za Hrvatsku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Koreji i drugo odličje za splitski Marjan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.