Dinamo danas može zaraditi lijep iznos. Ovo su novčane nagrade za pobjedu i remi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO će istrčati na stadionu u Maksimiru večeras od 21 sat u utakmici 2. kola Lige prvaka u kojoj mu je gost francuski Monaco. Trenutačno drugoplasirana momčad Ligue 1 (16 bodova iz šest kola, kao i vodeći PSG) u prošlom je kolu Lige prvaka svladala Barcelonu 2:1. Dinamo je Ligu prvaka otvorio rekordno visokim porazom u povijesti tog natjecanja. Bilo je 9:2 za Bayern u Münchenu.

Osim za bodove koji donose šansu za direktan plasman u osminu finala, za što treba osvojiti jedno od prvih osam mjesta, i bodova koji bi pogurali hrvatskog prvaka u priliku da razigrava za osminu finala, za što je potrebno biti između 9. i 24. mjesta ljestvice, utakmica se igra i za prestiž, ali i novčanu nagradu. Konkretno, svaka pobjeda u glavnoj fazi natjecanja vrijedi 2.1 milijuna eura, a svaki remi se nagrađuje sa 700.000 eura.

Ovako je UEFA raspodijelila novac

Podsjetimo, Dinamo je samo plasmanom u glavni dio Lige prvaka zaradio 34 milijuna eura. Dio novčane nagrade Dinamu je bio zajamčen nastupom u play-offu - za sudjelovanje u ovoj fazi natjecanja ekipe dobivaju 4.29 milijuna eura. No Dinamo je za prolaz od UEFA-e dobio  još 18.6 milijuna eura. Uz to, na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga, može računati na još najmanje 10 milijuna eura.

Sve i da u Ligi prvaka Dinamo zauzme posljednje, 36. mjesto, dobit će još milijun eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.