Braća Sinković mogu postati najuspješniji olimpijci u povijesti Hrvatske

Foto: EPA

LEGENDARNI hrvatski veslači braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu u dvojcu bez kormilara kao najbrži u svojoj kvalifikacijskoj skupini i tako su nastup u Parizu započeli pobjedom. Iza njih bili su Rumunji Florin Sorin Lehaci i Florin Arteni, a treći su bili blizanci Dovydas i Domantas Stankunas iz Litve. Polufinale je na rasporedu 31. srpnja u 10:34 h.

Braća Sinković u Parizu imaju priliku postati prvi hrvatski sportaši od samostalnosti s četiri medalje na ljetnim Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Riju 2016. zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju slavili u dvojcu bez kormilara.

Već ta kombinacija čini ih jedinstvenima u povijesti sporta, a svoju sportsku besmrtnost mogu samo zacementirati ako se odvoje od rukometnoga golmana Venija Loserta, koji ima zlata iz 1996. i 2004. te broncu iz 2012., te uhvate legendarnog kanuista Matiju Ljubeka, koji je za Jugoslaviju osvojio četiri odličja - dva zlata, srebro i broncu.

"Vjerujem da ćemo se boriti za zlato"

"Jako smo zadovoljni, dobro smo odveslali utrku. Nismo ništa silili u startu, nego smo kroz sredinu utrke htjeli odraditi što bolje i prezadovoljni smo. Očekivali smo više od Rumunja, ali tko zna kakvi će biti u polufinalu. Sada znamo što treba raditi dalje, imamo iskustva i jedva čekamo polufinale i finale", rekao je Valent Sinković.

"Prva utrka ove godine da mogu reći da sam skroz zadovoljan i to mi jako drago. Vidjet ćemo u polufinalu, druge grupe su bile dosta gušće i neće biti ovako lagano. Trebat će još bolje odveslati, ali vjerujem da možemo i pokazali smo sada da smo opet u borbi za vrh i vjerujem da ćemo se boriti za zlato", nadovezao se Martin Sinković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.