Bundesligaš predstavio hrvatsku senzaciju: Želim biti miks Mandžukića i Ibrahimovića

Foto: Profimedia

HRVATSKI napadač Igor Matanović (21) odigrao je sjajnu sezonu u njemačkom drugoligašu Karlsruheru. Prošle sezone je u 32 utakmice zabio 14 golova te imao sedam asistencija. Nakon toga mu je završila posudba pa se vratio u Eintracht Frankfurt. Navijačima je na predstavljanju rekao kako klubu želi vratiti balkanski mentalitet koji je klub imao dok su u njemu igrali Filip Kostić, Ante Rebić, Mijat Gaćinović i Luka Jović.

"Ja sam target-man"

"Što mislim pod tim balkanskim mentalitetom? Na posljednjim velikim natjecanjima Hrvatska nije bila favorit, ali je ostvarila dobre rezultate jer su svi igrači ostavili srce na terenu. To ću i ja raditi za Eintracht", rekao je za portal Hessenschau. Potom je opisao sebe kao igrača:

"Ja sam target-man koji na sebe veže središnje braniče. Moji suigrači trebaju što više igrati jedan na jedan, ja sam tu u kaznenom prostoru za njih. Uzbuđen sam uči prvoligaške sezone, a jasno mi je da je skok iz druge u prvu ligu velik. U Karlsruheu sam napravio veliki korak prema seniorskom nogometu, a sada mi je plan upoznati sve, stjecati iskustvo i sve to pretvoriti u nastupe i golove."

Uzori su mu Mandžukić i Ibrahimović

Njegovi uzori su: "Dva imena mi padaju na pamet: Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić. O Zlatanu ne trebam puno govoriti, golovi koje je postigao su nevjerojatni, a Mandžukić možda nikada nije bio veliki strijelac, ali uvijek se borio i davao 120 posto u svakoj utakmici. Želio bih biti miks njih dvojice."

Matanović prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, visok je 194 centimetra, a u karijeri je još bio igrač St. Paulija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.