BBB idu na prvo euro gostovanje nakon tragedije u Ateni. Dinamo ima važne informacije

Foto: EPA

ISTEKLA je jednogodišnja kazna gostovanja navijača u europskim natjecanjima, koju je dobio Dinamo prošlog ljeta, nakon što je u Ateni u sukobima Bad Blue Boysa i pripadnika Original 21, navijačke skupine AEK-a, poginuo grčki navijač. 

BBB zbog tragedije u Ateni godinu dana nisu smjeli na europska gostovanja

Podsjećamo, neredi su se dogodili prije utakmice pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama. BBB-i su otišli u Atenu iako je UEFA zabranila dolazak na stadion gostujućim navijačima na obje utakmice grčkog i hrvatskog prvaka. No, Boysi su se zaputili u Atenu kako bi s navijačima Panathinaikosa, s kojima su pobratimljeni, provocirali navijače AEK-a. Završilo je spomenutom tragedijom te višemjesečnim boravkom 100-tinjak Boysa po grčkim zatvorima. 

To im nije bila jedina kazna. Onima koji nisu utamničeni UEFA je zabranila da na godinu dana idu na Dinamova gostovanja u euro-kupovima. Tako su propustili dosta atraktivnih: Plzen, Prag, Sevillu. Sada je kazna istekla, ali Dinamo i BBB-i su i dalje pod velikim povećalom UEFA-e kao recidivisti. Zato iz kluba apeliraju na navijače da u novoj sezoni jako paze na ponašanje.

Kazna je istekla pred jedno od najvažnijih gostovanja

Idući tjedan donosi u srijedu gostovanje u Bakuu, koje je navijačima Dinama iz dva razloga jako bitno. Vraćaju se dakle nakon godinu dana europske kazne, a prva utakmica na koju nakon nje mogu ići je ona koja donosi Ligu prvaka, a njihovom klubu 30-ak milijuna eura. No, što je navijačima najbitnije, nosi i barem još četiri europska gostovanja.

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag 3:0 na Maksimiru te tako stekao ogromnu prednost pred uzvrat u glavnom gradu Azerbajdžana, koji se igra u srijedu u 20:45 sati po lokalnom te dva sata ranije po hrvatskom vremenu. 

Ulaznice za utakmicu kod Qarabaga mogu se kupiti samo fizički. Za Azerbajdžan je potrebna viza

Prvak Hrvatske tim povodom ima važne obavijesti za navijače: 

"Ulaznice za navijače Dinama (sektor 28, ulaz C) prodavat će se po cijeni od 12 eura, a prodaja će biti isključivo fizička, odnosno na Ticket pointu stadiona Maksimir pod zapadnom tribinom. Za kupovinu ulaznica/vouchera potrebno je dostaviti: ime, prezime, datum rođenja, broj putovnice, adresu, broj telefona, email adresu.

Termini prodaje ulaznica/vouchera na Ticket pointu:  Nedjelja, 25.08. 11-19 sati

Za spomenutu utakmicu ulaznice NEĆE biti moguće kupiti online putem. 

Podsjećamo kako je za ulaz u Azerbajdžan potrebno izvaditi vizu, a to možete učiniti ovdje: https://evisa.gov.az/en/

U slučaju da ste iz inozemstva i želite kupiti ulaznicu za utakmicu, molimo da se javite na: prodaja.ulaznica@gnkdinamo.hr do nedjelje 25.8. do 19 h.

Kupljene vouchere navijači su obavezani ponijeti sa sobom u Baku gdje će sa svojim voucherom preuzeti ulaznicu. Sve detalje oko preuzimanja ulaznica kao i sve ostale informacije za navijače koji putuju u Baku, klub će dodatno objaviti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.