Nevjerojatni Nijemac oborio svjetski rekord. 106 dana u nizu ponavlja tešku utrku

Foto: EPA

NIJEMAC Jonas Deichmann (37) poznat je kao ekstremni sportaš koji se bavi trčanjem, plivanjem i biciklizmom i drži više rekorda u ekstremnim triatlonskim disciplinama. Sada je vlasnik još jednog. U petak je u bavarskom Rothu odradio 106. Ironman triatlon u isto toliko dana.

Ironman je triatlonska disciplina koja uključuje 3.8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42 km trčanja. Deichmann je nakon rekorda izjavio: "Postavio sam novi svjetski rekord, to je sjajno. Ovo je moj život. Osam, devet mjeseci nisam imao vremena ni za što drugo. Tako je 'cool' što sam uspio."

BIo je i u Hrvatskoj

Deichmann cilj je 120 uzastopnih Ironmana. Ovu misiju započeo je 9. svibnja, a trebao bi je završiti 5. rujna. Ako uspije, Deichmann će u 120 dana preplivati 456 kilometara, odvoziti 21.600 km, te pretrčati 5.040 km.

Iza sebe ima više nevjerojatnih podviga. Vozio je bicikl od Portugala do VLadivostoka, od Aljaske do juga Argentine te od Norveške do Cape Towna. U jednom od svojih podviga vozio je bicikl preko Alpa do Karlobaga, a zatim je plivao još preko 400 kilometara do Dubrovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.