Carević: S osam igrača iz druge lige imamo devet bodova u prvoj

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U PRVOJ utakmici četvrtog kola SuperSport HNL-a Šibenik je u Kranjčevićevoj pobijedio Lokomotivu 1:0. Gol vrijedan nova tri boda donedavnog drugoligaša zabio je Leonard Žuta. Šibenik, koji je ove sezone novi član elite, tako je došao do treće pobjede u četiri kola. Padali su redom Osijek, Slaven Belupo i sada Lokomotiva. Ekipu Marija Carevića porazio je jedino prvak i lider Dinamo.

Trener senzacionalnog Šibenika je nakon nove pobjede komentirao: "Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili zreli i taktički jako dobri, oduzeli smo Lokomotivi dubinu i međuprostor i bili smo opasni nakon izlazaka. Otvorili smo utakmicu prilikama Santinija, Božića i Majića, a poveli smo u pravom trenutku. Što se tiče drugog poluvremena, ne sviđa mi se što smo se povukli, to je malo i do podsvijesti igrača. Prerano smo išli čuvati rezultat, ali nešto se u cijeloj priči pitalo i Lokomotivu. Ona se digla kad smo se mi povukli, pa nam je onda bilo teško izaći." 

"Mi ćemo rasti i patiti"

Carević ističe: "Veseli me mentalitet i karakter, kako se bacamo na glavu na svaku loptu. Dobro smo kontrolirali 16-erac, oni su imali jednu dobru šansu, ali to je Lokomotiva. Ponovit ću, mi smo tek ušli iz Prve NL u SHNL, osam od 11 igrača je iz druge lige, što znači da se i dalje moramo privikavati na ove zahtjeve, ali ipak je to lakše kada imaš devet bodova. Mi ćemo rasti, ali znam i da moramo patiti u ovakvoj utakmici jer je Lokomotiva moderna momčad koja ima brze i motorične igrače, a s njima nije lako ni trčati 90 minuta."

Nakon četiri kola novi prvoligaš Šibenik ima devet bodova i na vrhu je s nedodirljivim Dinamom, dok je hvaljena Lokomotiva, koja je prošle sezone pobjeđivala Dinamo i Hajduk, pri dnu sa samo dva boda. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.