Marca: Modrić je tek peti veznjak Reala, ali znate što kaže Zlatko Dalić

Foto: EPA

NAJČITANIJI španjolski sportski medij na udarnom mjestu donosi veliki tekst o Luki Modriću. Pod naslovom "Modrić nikada ne odustaje" piše kako bi ovo, usprkos tome što Modrić za dva tjedna navršava 39 godina te tome što je potonuo u Realovoj hijerarhiji, ipak iznenađujuće mogla biti njegova sezona. 

"Modrić je sezonu počeo kao rezerva, ali ona koja dobiva ovacije od Varšave do Mallorce"

"U dvije prve utakmice sezone, protiv Atalante u europskom Superkupu te kod Mallorce na startu La Lige, Modrić je ulazio kao rezerva pred kraj utakmice. Druga poveznica je da je tom prilikom i u Varšavi i na Palmi dobio velike ovacije. To objašnjava što Modrić znači nogometnom svijetu.

Sutra ga čeka utakmica protiv Valladolida na Bernabeuu, što je važno jer bi zbog Bellinghamove ozljede tako mogao igrati od početka te prvi put mogao povesti Real u njegovom hramu kao kapetan. To je važno za Modrića jer je na početku jako teške sezone Reala on jedan od upitnika za Ancelottija."

Marca dodaje: "Prve dvije Realove utakmice ostavile su dojam da će Real u mnogim trenucima trebati igrača sposobnog kontrolirati tempo igre. Bez Kroosa, Modrić je onaj kojeg će se tražiti na centru terena kako bi ispunio ključnu ulogu." Španjolci napominju kako je ovo velika promjena nabolje za Modrića: "Jasno je da je Modrić debelo u Realovoj rezervi.

"Ispred Modrića su čak četiri veznjaka, ali vidi se koliko on treba Realu"

Ancelottiju su od veznjaka ispred njega Valverde, Tchouameni, Camavinga i Bellingham, bez obzira na to hoće li igrati 4-2-3-1, 4-3-3 ili 4-4-2. Ali, Real na početku sezone pokazuje da, kada je Modrić na terenu, igra teče daleko lakše, kontrola igre je puno veća i mehanizmi su daleko sličniji onima momčadi koja je osvojila španjolski i europski naslov prošle sezone."

Španjolci tada citiraju izbornika Hrvatske: "Upravo ovo je razlog zašto sada iskače igrač kojeg je njegov izbornik Zlatko Dalić opisao kao ratnika koji nikada ne odustaje. Modrić navršava 39 godina, ali s loptom i bez nje pokazuje da u njegovom rječniku ne postoji bijela zastava.

Borit će se za to da mu uloga u momčadi bude najmanje kao prošle sezone, a pri tome ima prednost da je njegov profil jedinstven. Modrić je prošle sezone igrao 46 od Realovih 55 utakmica. Od toga je starter bio na njih 26. Igrao je dakle osjetno manje, ali je dao veliki doprinos osvajanju La Lige i Lige prvaka."

"Modrićeva glad ne prestaje. Nije mu bitno što je prije desetak dana postao najtrofejniji u povijesti Reala"

Marca navodi Modrićeve planove za ovu sezonu. Točnije, što ga sve posebno nadahnjuje da zapne: "Modrićeva glad ne prestaje. Nije mu bitno što je prije desetak dana postao najtrofejniji u povijesti Reala s 27 pehara. Ove sezone ima priliku osvojiti ih još 6. Najveći cilj mu je sedmi put osvojiti Ligu prvaka.

Što se tiče Hrvatske, jedan datum je u Modrićevom planeru podcrtan crvenom bojom. 15. listopada igra kod Poljske u Ligi nacija. Tog dana Modrić će imati 39 godina i 36 dana. Točno koliko je imao Ferenc Puskas kada je u 8. svibnja 1966. postao najstariji igrač u povijesti Reala. Modrić će četiri dana nakon utakmice Hrvatske, na utakmici kod Celte, moći srušiti Realov rekord star 58 godina."

"Dan utakmice Hrvatske i Portugala podcrtao je crvenom bojom"

Jedan Modrićev san i plan vezan je za Hrvatsku: "Ne želi otići u mirovinu bez trofeja s Hrvatskom. Prvi pokušaj imat će u Ligi nacija, u kojoj je prošle godine ostao bez naslova na penale protiv Španjolske u finalu. Nakon toga slijedi SP 2026. To je preblizu da pomislimo kako onaj koji nikada ne odustaje neće pokušati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.