Otkriveno što je Đoković rekao srpskim vaterpolistima prije osvajanja zlata

Foto: EPA

SRPSKA muška vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu U finalnom susretu igranom u La Defense Areni bili su bolji od Hrvatske. Hrvatska je došla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu u postjugoslavenskom razdoblju. Osvojila je treće srebro, a jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012. Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI-ju, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Srbija je tako i nakon smjene generacija odrađene u Tokiju otišla do samog kraja, u povijesti ovog sporta tri uzastopna olimpijska zlata osvajali su jedino još Mađari od 2000. do 2008. i Britanci početkom 20. stoljeća. Srbija sama ima istu količinu zlata kao i SFRJ, koja se penjala na olimpijski tron 1968., 1984. i 1988. godine.

Glavni favoriti olimpijskog turnira bile su ekipe Hrvatske i Španjolske, aktualnih svjetskih i europskih prvaka. Srbi su nakon Tokija odradili veliku smjenu generacija i tri godine nisu osvojili nijednu medalju pa na njih nitko nije ozbiljno računao. Naročito nisu djelovali kao favoriti kada su u grupi uvjerljivo izgubili od Australije i za dlaku prošli dalje.

"Razgovarao je s igračima 10-15 minuta"

Međutim, kasnije su počeli igrati dominantno i zasluženo su otišli do kraja. Član stručnog stožera reprezentacije Stefan Ćirić sada je otkrio kako je nakon poraza od Australije srpskim vaterpolistima motivacijski govor održao Novak Đoković, koji je i sam kasnije otišao do zlata: "Novak Đoković je došao u Olimpijsko selo, razgovarao s igračima 10-15 minuta i čuo se gromoglasan aplauz. To je bio prvi trenutak kada su se igrači probudili. Taj motivacijski govor je značajno podigao moral ekipe i pokazao se kao prekretnica. Oni su bili sami u sobi, ali pričali smo o tome kasnije.

Novak im je rekao da zna gdje se sada oni nalaze, ali da za njega, finale Wimbledona, ukoliko ga ne osvoji, nije to to. Objasnio im je da je pritisak s kojim se nose potpuno razumljiv i da samo trebaju skinuti taj teret s leđa i sve će biti u redu. Izašli su iz sobe s ohrabrenjem. Nole je poslije toga ušao u sobu stručnog stožera i rekao:

Ne brinite, sve će biti u redu. Znam kroz što prolaze. Za njih je jedino zlato uspjeh i sve će biti kako treba. Na kraju, bilo nam je bitno da smo otkazali naš planirani sastanak i gledanje videa jer nema smisla držati sastanak nakon što je Novak pričao.#

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.