Mason Greenwood će nastupati za drugu reprezentaciju?

Foto: EPA

ENGLESKI napadač Mason Greenwood (22) ovog ljeta je prešao iz Manchester Uniteda u Marseille u transferu teškom 26 milijuna eura. Prethodnu sezonu odradio je na posudbi u Getafeu, a to mu je bila prva sezona nakon godinu i pol dana pauze zbog ozbiljnih optužbi za silovanje.

Greenwood na sudu nikada nije osuđen jer su svjedoci naglo odustali od iskaza, ali indicije protiv njega i dalje su snažne pa je prošlog ljeta nekoliko engleskih klubova pod pritiskom javnosti odustalo od pokušaja da ga dovedu. Istovremeno, Manchester United nikada mu nije ukinuo suspenziju, a na njega se više ne računa ni u engleskoj reprezentaciji.

Nekoliko mjeseci prije suspenzije Greenwood je debitirao za Englesku, ali to će mu ostati jedini nastup i engleski mediji pišu kako bi u budućnosti mogao igrati za drugu reprezentaciju. Radi se o Jamajci, zemlji odakle porijeklo vuče njegova obitelj.

Njegova sadašnja žena objavila audiosnimke silovanja

Greenwood je u siječnju 2022. suspendiran nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za seksualno i fizičko zlostavljanje. Robson je na Instagramu objavila snimke hematoma i masnica na svom tijelu, a objavila je i audiosnimku na kojoj se čulo kako je muškarac čiji glas jako podsjeća na Greenwooda prisiljava na seksualni odnos. 

Nogometaš je ekspresno uhapšen, a United ga je suspendirao i udaljio iz prve ekipe. Greenwood je kratko vrijeme bio u zatvoru, a potom je pušten da se brani sa slobode. Ubrzo je prekršio uvjete otpuštanja iz pritvora tako što je kontaktirao, a navodno i prijetio Robson, pa je ponovno uhapšen, nakon čega je platio jamčevinu i uskoro se opet našao na slobodi.

Uoči samog suđenja dogodio se obrat. Robson i ostali svjedoci naglo su odustali od davanja iskaza i Greenwood je automatski oslobođen zbog nedostatka dokaza. On i Robson su obnovili vezu i nešto kasnije dobili dijete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.