Čak i ako Leko bude suspendiran za derbi s Dinamom u HNL-u, moći će voditi utakmicu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je pobjednik SuperSport Superkupa. Prvak Hrvatske je na Maksimiru pobijedio Hajduk 1:0 golom Martina Baturine u 52. minuti. Dinamo je time obranio naslov pobjednika u ovom natjecanju, u ovo vrijeme prošle godine također je bio bolji od Hajduka, tom prilikom na jedanaesterce. Dinamo je osvojio osmi Superkup u povijesti, dok je Hajduk ostao na pet. Jednom je hrvatski Superkup osvojila Rijeka.

Prvo poluvrijeme nije bilo naročito bogato dobrim nogometom, a Hajduk je u drugom s klupe vodio pomoćni trener Adnan Čustović jer je Ivan Leko isključen u 45. minuti. Ivan Dolček i Luka Ivanušec imali su duel pored korner zastavice. Dolček se spotaknuo i u padu je došao u kontakt s Ivanuščevom nogom, od kojeg je lopta otišla preko linije.

Leko će trenirati Hajduk u derbiju

Sudac Dario Bel dosudio je prekršaj za Dinamo, a Leko je oštro protestirao tražeći udarac iz kuta za svoju ekipu. Veoma uzrujanom treneru gostujuće ekipe sudac iz Osijeka najprije je pokazao žuti, a zatim i direktni crveni karton. Povlači se pitanje što ovo znači za derbi Dinama i Hajduka u petak, na otvaranju HNL-a.

Kaznu za ovaj crveni karton će Leki odrediti disciplinski sudac HNS-a Marko Smolek (isti onaj koji je odredio kaznu Livaji za Kup). Do idućeg derbija na početku HNL-a ostalo je šest dana pa je Leko u jako dobroj situaciji što se te utakmice. Čak i da se komisija sastane u ponedjeljak, on će imati osam dana vremena za ulaganje žalbe kojom može odgoditi eventualnu kaznu na neku sljedeću utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.