Cibona dovela dvojicu igrača. Jedan od njih okušao se u NBA ligi

Foto: Profimedia

KK CIBONA u petak je potpisala dva nova igrača, Amerikanca Anthonyja Barbera i Petera Joka iz Južnog Sudana, objavili su iz zagrebačkoga kluba. Barber se ekipi iz Draženovog doma pridružuje nakon što je proteklu sezonu nastupao za FC Porto u prvoj portugalskoj ligi.

Barber je u dosadašnjoj karijeri nastupao za velik broj klubova, a posebno se ističe nastup u NBA-u za Atlanta Hawkse u sezoni 2021./2022. S visinom od 185 cm, Barber igra na poziciji playmakera i svojim je nastupima ostavio značajan trag u sezoni 2023./24., kada je u prosjeku postizao 19.6 poena po utakmici, uz 4.7 skokova, 5.2 asistencije i 1.1 ukradenu loptu po utakmici.

Jok nastupa za razvojni tim Sunsa

Uz Barbera, Cibonu će pojačati i Peter Jok, 198 centimetara visoko krilo, reprezentativac Južnog Sudana. Nedavno je za navedenu reprezentaciju nastupao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jok je karijeru izgradio igrajući u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Njegov košarkaški put započeo je na koledžu Iowa, gdje je igrao od 2013. do 2017. godine. Nakon koledža, Jok nije izabran na NBA draftu, ali je igrao u ljetnoj ligi za New Orleans Pelicanse te je bio potpisao s Phoenix Sunsima.

Iako nije zaigrao nijednu utakmicu za Sunse, nastupao je za njihov razvojni tim Northern Arizona Suns. Nastavio je karijeru u Europi, gdje je nastupao za francuski Cholet Basket i UCAM Murciju u Španjolskoj. U sezoni 2023./24. potpisao je za Sioux Falls Skyforce, a nakon nekoliko mjeseci prešao u kanadski klub Ottawa BlackJacks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.