Danas je napunio 18 godina i postao novi napadač Real Madrida

Foto: EPA

ENDRICK je od danas i službeno igrač Real Madrida. S već dokazanim brazilskim talentom i reprezentativcem Real je suradnju dogovorio prije točno 584 dana, no morao je čekati da mladi napadač napuni 18 godina kako bi ga i mogao dovesti. Svoj 18. rođendan Endrick slavi danas.

Real je za njega izdvojio 47.5 milijuna eura (prema Transfermarktu) kako bi ga doveo iz Palmeirasa, a iznos koji bi mogao prema brazilskom klubu bliži je 60 milijuna eura, uračunaju li se i bonusi za mladog napadača. Sve to dogovoreno je još 15. prosinca 2022. godine, kad je i dogovoren njegov ostanak u klubu do kraja sezone 2026./27.

Palmeirasu ukupno 60 milijuna eura?

Madridski velikan imao je veliku konkurenciju u realizaciji ovog posla. Talent mladog napadača prepoznali su mnogi veliki i bogati klubovi, a Paris Saint-Germain dao je i službenu ponudu Palmeirasu u iznosu od 80 milijuna eura. Prevladala je Endrickova želja za transferom u Real.

As ima drugačije informacije od Transfermarkta po pitanju visine transfera, ali jednakih ukupnih 60 milijuna eura koje bi Palmeiras mogao primiti. Prema navodima španjolskog sportskog lista Real će brazilskom klubu uplatiti 35 milijuna eura, a mogućih dodatnih 25 milijuna kroz bonuse koji ovise o nastupima, golovima, trofejima, individualnim nagradama...

Tek punoljetni Endrick za Palmeiras je odigrao ukupno 82 utakmice. Zabio je 21 gol u njima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.