Danas počinje Euro. Evo tko igra prvu utakmicu i gdje ju gledati

Foto: Profimedia

PRVI je dan Europskog prvenstva u nogometu. Euro počinje utakmicom domaćina Njemačke i Škotske na Allianz Areni u Münchenu. Njemačka nakon debakla na zadnja dva SP-a te lošeg rezultata na prethodnom Euru, ispadanja već u prvoj nokaut-rundi, traži ne povratak, nego titulu na velikom natjecanju kojem je domaćin. Škotska pak u četvrtom nastupu na EP-u traži prvi prolazak skupine u kojoj su još Švicarska i Mađarska.

Prijenos započinje u 20:50

Utakmica znači povratak Juliana Nagelsmanna u München, odakle je potjeran prije godinu dana kao trener Bayerna. Nakon toga je u Njemačkoj naslijedio također potjeranog Hansija Flicka, najgoreg izbornika u povijesti Elfa. Njemačka javnost ima ogromna očekivanja od reprezentacije na ovom Euru nakon niza sramoćenja, zato je Nagelsmann namolio Kroosa da se vrati iz reprezentativne mirovine, a momčad je složio po načelu miksa iskustva i mladosti. 

Škoti su autsajderi na ovom meču, ali praćeni desecima tisuća navijača koji su okupirali München, nesumnjivo će dati sve od sebe. No, nije Tartan Army njihov jedini adut, imaju par jako dobrih igrača: Robertsona, Tierneyja, McTominaya, Gilmoura McGinna... 

Prijenos je na HRT-u 2 od 20:50, a uvodna emisija počinje u 20:10 sati.

Očekivani sastavi:

NJEMAČKA

Neuer - Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz. 

ŠKOTSKA

Gunn - Tierney, Hendry, Porteous - Ralston, McGregor, Gilmour, Robertson - McTominay, McGinn - Adams.

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.