Dinamo će u Europa ligi trebati više od podrške Jarmine, Klanjca i Marrinera

BOJKOT navijača sabotirali su nositelji (na državnoj televiziji) konstantno zumiranih transparenata iz spomenutih mjesta, a da "bojkot" igre Dinamovih igrača prođe bezbolno, pobrinuo se prijateljski nastrojen sudac.

> Sezona može početi: Sammir dva puta s bijele točke siguran za Europu

Na Maksimiru su poveli Hazar i Šerif pa zašto ne bi i Gyor, momčad koja u Zagrebu nije pokazala ništa više od "slavnih" prethodnika i sve što je napravila, od gola do prodora kroz Dinamove redove, može zahvaliti početničkim greškama Halilhodžićeve ekipe.

Prvi gol koji je zabio Gyor ozbiljna si momčad, (ako već Dinamo zbog Mamićevih egzibicija s kladioničarima i dostavljačima pizze nije ozbiljan klub) nikako ne bi smjela dopustiti: Vrsaljko se krasno proveo na duplom vrtuljku koji mu je priuštio Koltai, a iako se Geolin desetak sekundi namještao na udarac za koji se znalo kako će biti volej "od poda", Mesarić i prije svih Cufre (u čijoj se zoni odgovornosti se pucač nalazio) tek su pogledom pratili let lopte u mrežu.

Geolin je na lijevoj strani driblinzima i šprintevima izluđivao Mesarića pa Vahi nije preostajalo ništa nego da ga izvuče iz igre jer je dobio žuti karton, plivao kod napada gostiju, a stigao im je još i odlično asistirati za priliku.. I sve to za samo pola sata igre. Dinamova lijeva strana obrane a naročito bok, nemaju nekoga tko bi je dostojno pokrio.

Halilhodžić i Vrsaljko okrenuli utakmicu

Mesarićevim izlaskom dolazi do rošada na beku, lijevu stranu preuzima Vrsaljko, koji je na boku suprtonom od onog kojeg inače igra, bio preporođen i najbolji Dinamov igrač , a desno ulazi Etto.

To je bio ključ preokreta, koji je dakako Halilhodžićeva zasluga jer gosti su za Dinamovu lijevu stranu pravilno procijenili kako ima rupičasta svojstva pa na tom dijelu sve bacili na napad zanemarivši obranu. Upravo tim potezom, jer Vrsaljko, za razliku od Mesarića ima "moć ponavljanja", Dinamo je preokrenuo igru u svoju korist.

Ipak, do preokreta rezultata došlo je Uz malu pomoć gospodina Marrinera (koji je kod Moralesovog pada prvo sudio prekid, a nakon pet sekundi promišljanja odlučio da je to penal) Dinamo se vratio u igru u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Osim nabrojanih, glavne kritike za izuzetno lošu igru u prvom dijelu treba adresirati na Badelja, Moralesa i Ademija, ali dok je u nastavku šibensko pojačanje grizlo, a Morales izborio penal, Badelja se i dalje čeka.

Rezultat (pobjeda 2:1) bio je mnogo bolji od igre, a naravno da je toga svjestan i Vaha, koji je svježe euroligaše poslao na kazneni trening poslije utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.