Luis Suarez završio reprezentativnu karijeru kao najbolji urugvajski strijelac

Foto: Profimedia

JEDAN od najvećih napadača svih vremena Luis Suarez (37) oprostio se od dresa urugvajske reprezentacije. "El Pistolero" posljednji je od 142 nastupa odradio protiv Paragvaja na stadionu Centenario u Montevideu. Utakmica je završila bez golova, a Suarez je u reprezentativnu penziju otišao kao najbolji strijelac Urugvaja sa 69 golova.

Hvala ti na svemu Lucho!", "Bio si i ostat ćeš moj vječni idol", "Jedinstven si i neusporediv", neke su od poruka više od 60 tisuća navijača koji su došli ispratiti velikana. Suareza se smatra jednim od najvećih napadača svih vremena. Prije godinu dana prešao je brojku od 550 golova i 300 asistencija u karijeri. Na klupskoj razini osvojio je sve. Od 2010. do 2019. bio je jedini nogometaš koji je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u borbi za Zlatnu kopačku, a to je učinio čak dva puta.

Šest godina u Barci

U karijeri je najprije nastupao za Nacional i Groningen prije transfera u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice), u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barcelonu (195 golova, 113 asistencije u 283 utakmice), a u Španjolskoj je još nastupao za Atletico Madrid. Nakon Atletica otišao je iz Europe i iduća dva kluba bili su mu matični Nacional, s kojim je opet osvojio titulu, i brazilski Gremio. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španjolske i jednom osvajač Lige prvaka. Trenutno je član Inter Miamija, s kojim ima ugovor do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.