Klopp će danas ponovno sjesti na klupu, ali vodit će samo jednu utakmicu

Foto: EPA

SKORO četiri mjeseca nakon što je vodio posljednju utakmicu na klupi Liverpoola poslije devet godina rada na Anfieldu, Jürgen Klopp (57) danas u 17 sati vratit će se trenerskoj dužnosti. Ipak, ona će biti kratka, bez prevelike rezultatske opterećenosti i trajat će samo 90 minuta. Klopp će prekinuti odmor kako bi još jednom zasjeo na klupu Borussije Dortmund.

Klopp je engleskog velikana vodio u 489 utakmica te osvojio osam trofeja i dvaput dobio priznanje za najboljeg trenera na svijetu, a u siječnju je objavio da se povlači krajem sezone. Nedavno je ponovio da se ne namjerava reaktivirati kao trener. "To je to od mene kao trenera. Nisam prestao iz hira, to je bila generalna odluka. Također, već sam trenirao najbolje klubove na svijetu", istaknuo je.

Oproštajna utakmica za Borussijine legende

Klopp je proveo sedam uspješnih godina u Dortmundu između 2008. i 2015. pobijedivši u 180 od 319 utakmica na čelu kluba. Tijekom tog vremena Borussiju je dva puta doveo do naslova Bundeslige i nacionalnog kupa te skoro osvojio Ligu prvaka izgubivši finale protiv Bayerna 2013. godine.

Ipak, izjavu da više nikoga neće trenirati će prekršiti, makar i nakratko, kako bi vodio momčad u oproštajnoj utakmici Lukasza Piszczeka i Jakuba Blaszczykowskog od Dortmunda. Obojica su davno napustila klub (Piszczek je u Dortmundu bio od 2010. do 2021., Błaszczykowski od 2007. do 2016.) i umirovila se, a oproštajnu utakmicu dobit će sad, potvrđeno je duhovitim videom 16. kolovoza.

"Kloppo je tu"

U promotivnom videu na društvenim mrežama Piszczek je inicirao poziv s Blaszczykowskim rekavši: "Kolega, imamo oproštajnu utakmicu, znaš li to? Trebamo trenera i imam ideju, pozvat ćemo umirovljenog trenera." Klopp je tada ušao u kadar s crnim sunčanim naočalama i rekao: "Konačno imaš svoju oproštajnu utakmicu. O moj Bože. I ti želiš trenirati, jesi li glup?"

Na pitanje hoće li voditi jednu ili obje momčadi, Klopp je odgovorio: "Nije me briga. Radim to kao prije, počinjem razmišljati o tome pet minuta prije." Video je završio s "Kloppo ist dabei", što u prijevodu znači "Kloppo je tu", potvrdivši svoje sudjelovanje u utakmici poštovanja za zvijezde Dortmunda. Među ostalima, pojavit će se trenutni šef Dortmunda Nuri Sahin, Neven Subotić, Sebastian Kehl i Marcel Schmelzer.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.