Gvardiol je zbog ove genijalnosti izabrao najtežeg protivnika: "On me baš mučio"

Foto: EPA/Screenshot

MANCHESTER CITY je 19. svibnja obranio naslov prvaka Engleske pobjedom nad West Hamom 3:1 u posljednjem kolu Premier lige. Tu utakmicu posebno pamti hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (22), koji je tog dana upoznao svog najtežeg protivnika na terenu.

Riječ je o West Hamovom ofenzivcu Mohammedu Kudusu (24), koji je tada u 42. minuti fantastičnim škaricama smanjio rezultat na 2:1 i šokirao Etihad. City je ipak na kraju zabio i treći gol te mirno priveo utakmicu kraju. Gol Kudusa možete pogledati ovdje.

"Mučio sam se protiv njega"

Ganac se zagradio pored Gvardiola i fenomenalno pogodio u mrežu Stefana Ortege, a nekoliko mjeseci kasnije hrvatski reprezentativac je za ESPN priznao da je baš Kudus igrač kojeg posebno pamti: "Sjećam se kad je zabio škaricama. On je jedan od onih igrača protiv kojih sam se najviše mučio na terenu. Mislim da je riječ o igraču koji zaslužuje puno više pozornosti."

Kudus se pokazao kao prava kupovina West Hama

Kudus je u West Ham stigao prošlog ljeta iz Ajaxa za 43 milijuna eura i odmah se pokazao kao velik dobitak za momčad iz Londona. Prošle sezone u 48 utakmica u svim natjecanjima zabio je 18 golova te sedam puta asistirao.

Može igrati kao napadač, ali i na svim pozicijama iza napadača. Prema Transfermarktu trenutno vrijedi 50 milijuna eura, a u karijeri je još igrao za danski Nordsjaelland i Right to Dream iz Gane. Za reprezentaciju ima 34 nastupa i 11 golova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.