Došao je u Dinamo za dva milijuna eura kao veliko pojačanje. Sad traži novi klub

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PARALELNO na dolascima novih igrača, u Dinamu se radi i na odlascima. Novo klupsko vodstvo želi smanjiti broj igrača koji su pod ugovorom, a koji nisu u planu prve momčadi. Jedan od njih bio je Petar Bočkaj, koji je već imao dogovoren transfer u Tursku, ali se ozlijedio po povratku s posudbe i posao je propao.

Ponude postoje za standardne prvotimce, kao što je Petar Sučić, a pojavio se interes i za Maura Perkovića, koji je također bio standardni član Jakirovićeve momčadi. Kako doznajemo, za Dinamova braniča postoji interes nekih inozemnih klubova, ali službene ponude još nema.

U svakom slučaju, lako bi se moglo dogoditi da Perković godinu i pol nakon dolaska u Dinamo nađe novi klub. On je u Maksimir stigao prošle zime na posudbu iz Istre, uz obvezu otkupa ugovora za čak dva milijuna eura.

Perković je doveden kao potencijalno rješenje za tad kroničnu deficitarnu poziciju lijevog beka, iako primarno uopće nije bek, nego stoper. Bilo je to vrijeme u kojem je Dinamo lutao s bočnom pozicijom i Perković je trebao biti taj.

Ogiwara ispred njega

Skupio je Perković 41 nastup za Dinamo, malo je igrao kao stoper, malo kao bek i bio je solidan. U međuvremenu je na mjesto lijevog beka došao Takuya Ogiwara, koji je na posudbi do kraja ove godine. Japanac je došao ozlijeđen, onda se mučio s ozljedom, ali kad je bio zdrav, bio je odličan.

Ovog ljeta došla su dva nova stopera. Prvo Raul Torrente, a ovaj tjedan trebao bi potpisati i Samy Mmaee. Na stoperskoj poziciji Perković će teško igrati, a na beku bi u prvom planu trebao biti Ogiwara, iako Dinamu svakako treba još jedan bočni igrač.

Kako doznajemo, Perković načelno nema ništa protiv promjene sredine ako će mu to jamčiti veću minutažu, a Dinamo ga je spreman pustiti za pravu ponudu. No njih još nema, postoji samo načelni interes nekih stranih klubova, ali ništa konkretno. Perković normalno trenira s Dinamovom momčadi i sprema se za novu sezonu, no ako dođe nešto što bi pasalo i njemu i klubu, rastanak je vrlo izvjestan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.