Dinamo do kraja prijelaznog roka mora riješiti jedini problem. Čeka se uzvrat u Bakuu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

DINAMO večeras u 20:30 na Maksimiru dočekuje Goricu u 4. kolu SuperSport HNL-a. Momčad Sergeja Jakirovića dobila je sve tri utakmice na startu prvenstva, a u utorak je napravila ogroman korak prema Ligi prvaka pobjedom protiv Qarabaga 3:0. Uzvrat u Bakuu je u srijedu, a Jakirović je odmah nakon te utakmice najavio rotacije za susret s Goricom.

Iako je prošle sezone imao problema sa širinom kadra, Dinamov trener je ove sezone odlično pokriven i može si dopustiti da protiv Gorice izrotira pet-šest igrača, a da ni momčad ni rezultat ne pate. No, jedna je pozicija na kojoj Jakirović nema previše manevarskog prostora, a to je ona u vrhu napada.

Jakirović ostao na dvojici napadača

Odlaskom Frana Brodića Dinamo je ostao na samo dvojici napadača, a to su Bruno Petković i Sandro Kulenović. Kulenović je u fantastičnoj formi te je u četiri ovosezonske utakmice zabio pet golova. od čega dva Qarabagu u srijedu. Ključan Jakirovićev potez u toj utakmici bio je prelazak na sustav 3-5-2, koji bi se ove sezone mogao koristiti puno češće nego lani.

Za to će Dinamu trebati još jedan napadač jer u, nadamo se, Ligi prvaka, SHNL-u i SuperSport Kupu neće moći gurati samo s dvojicom. Toga su jako dobro svjesni u klupskoj Upravi i, kako doznajemo, napadač bi trebao stići nakon play-offa Lige prvaka.

Izvor: Sofascore

Podsjetimo, prijelazni rok u SHNL-u traje do 5. rujna, a u klubu nas uvjeravaju da će nakon uzvratne utakmice s Qarabagom biti i više nego dovoljno vremena za pronalazak i dolazak nove špice. O imenima se trenutačno ne priča, pa tako navijačima ostaje vjerovati klupskoj struci na čelu sa sportskim direktorom Markom Marićem da će i u ovom slučaju napraviti pravi potez.

A njih je ovog ljeta, mora se priznati, bilo nekoliko. Puno je bilo upitnika iznad poteza Marka Marića, koji je bio čovjek Darija Šimića, prošle sezone. Bilo ih je i uoči ovog prijelaznog roka, ali Dinamo u tom segmentu dosad radi odličan posao.

I dalje je pomalo nevjerojatno da je Ronael Pierre-Gabriel u Dinamu, a Francuza hvale baš svi njegovi suigrači. Samy Mmaee je u ovo malo što je igrao pokazao da je riječ o ozbiljnom stoperu, Raul Torrente je također solidan, a Kolumbijac Juan Cordoba mogao bi izrasti u veliko pojačanje. O Marku Pjaci ne treba previše govoriti.

Odlična sportska politika

Osim toga, Marić je napravio puno toga da se smanji aktualni igrački kadar. Otišli su igrači poput Mahira Emrelija, koji su klub previše koštali, a dovedeni su igrači koji su se instantno pokazali kao pojačanja. Koliko dugo će Dinamo moći živjeti od dolazaka stranaca, tek ćemo vidjeti, ali zasad to izgleda odlično.

Nedostaje još, kao što smo rekli, samo još jedan napadač. Neće biti lako naći rotacijskog napadača, koji će pristati na to da nije prva opcija, ali nema razloga ne vjerovati da će se neka opcija ipak realizirati. 

Dolazak na prag Lige prvaka spustio je pritisak i s potencijalnih izlaznih transfera. Ako se dočepa desetaka UEFA-inih milijuna, Dinamo ne mora prodavati ni Martina Baturinu ni Petra Sučića, iako je za njega ona Comova ponuda i dalje jako, jako dobra. No, u Maksimiru računaju da bi ulazak u Ligu prvaka podignuo cijenu čitavoj momčadi, što je legitimno, pa žurbe s prodajom sad neće i ne mora biti.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.